Na promociju romana došlo joj samo dvoje ljudi, na Twitteru je tešili Stiven King, Gejmen, Atvud…

0
273
Kniga, knjige/Photo: shutterstock
Oglasi

Promocije knjiga mogu da budu stresne, naročito ako vam je to prvi roman, pa još više ako dođe samo dvoje ljudi, ali kada vas posle toga teše neka od najvećih imena svetske književnosti, ipak vam bude malo lakše.

Čelsi Baning je autorka koja je upravo objavila svoj debi roman „Of Crowns and Legends“, ali se na promociji u Ohaju nije provela baš najbolje. Ona je očekivala barem četrdesetak ljudi koji su joj se najavili, ali na kraju je došlo samo dvoje, i to njeni prijatelji.

Odabrana reč godine… Opisuje “čin ili praksu grubog dovođenja nekoga u zabludu”

Posle toga je na Twitteru, gde uopšte nema mali broj pratilaca, objavila kako je razočarana i “pomalo osramoćena”. To je izazvalo reakcije mnogih poznatih pisaca, koji su se javili i rekli kako su i oni imali iste ili još gore situacije na promocijama svojih knjiga.

“Na prvom potpisivanju knjige Salemovo, imao sam jednog posetioca. Debeljka koji je pitao Hej, druže, da li znaš gde ima nekih naci knjiga“, odgovorio joj je Stiven King.

Nil Gejmen se nadovezao: “Teri Pračet i ja smo potpisivali Dobra predskazanja na Menhetnu i nije došao niko, tako da si za dvoje bolja od nas“.

Margaret Atvud je imala komičnu situaciju: “Učlani se u klub. Kod mene niko nije došao na potpisivanje, osim tipa koji je hteo da kupi selotejp i mislio da ja radim tamo”.

KNJIGA KOJU JE NAPISAO SAM ĐAVO… “CODEX GIGAS” JE I POSLE 8 VEKOVA NEREŠENA MISTERIJA

Prvobitni tvit koji je objavila Baning je posle svih ovih komentara postao jedan od najpopularnijih na Tviteru prethodnih dana, a autorka kaže da je poručeno više od 500 digitalnih kopija njene knjige, koja se sada nalazi u vrhu Amazonove liste najtraženijih knjiga.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime