Poljska Votersu ne veruje… Legendarni muzičar “persona non grata” u Krakovu zbog političkih stavova?

0
360
Oglasi
Rodžer Voters (Mi + Oni)/ Photo: Beldocs (promo, dozvoljeno objavljivanje)

Rodžer Voters demantovao je vest da je otkazao dva poljska datuma svoje svetske turneje 2023., umesto toga optužujući većnika u Krakovu – gradu u kojem bi trebalo da nastupi sledećeg aprila – za pokušaj cenzure.

Voters je trebalo da nastupi u Tauron Areni u Krakovu u petak 21. i subotu 22. aprila. Datumi su uklonjeni s Votersove internet stranice, a The Guardian tvrdi da su otkazani zbog reakcije na njegove komentare na rusko-ukrajinski rat.

U članku piše da Lukas Pjatko, predstavnik Tauron Arene, tvrdi da se Votersov menadžment “odlučio da povuče rezervaciju bez navođenja razloga”. Objavljeno je da su gradski većnici u Krakovu planirali da glasaju o predlogu da se Voters proglasi “personom non grata”, navodeći kao razlog svoje “ogorčenje” njegovim javnim stavom o gore spomenutom ratu.

RODŽER VOTERS OBJAVIO OTVORENO PISMO OLENI ZELENSKOJ

Voters je podelio izjavu u kojoj negira izveštaj, tvrdeći da ni on, ni njegov menadžment, nisu otkazali njegove nastupe u Krakovu. Objašnjavajući svoju stranu kontroverze, muzičar je napisao:

“Istina je da je gradski odbornik u Krakovu, gospodin Łukas Vantuč, zapretio da će održati sastanak tražeći od veća da me proglasi “personom non grata” zbog mojih javnih nastojanja da ohrabrim sve uključene u katastrofalni rat u Ukrajini, posebno vlade SAD i Rusije, da rade na pregovorima o miru, umesto da eskaliraju stvari prema gorkom kraju koji bi mogao da bude nuklearni rat i kraj svog života na ovoj planeti”.

RODŽERU VOTERSU POVREĐEN EGO: JA SAM DALEKO VAŽNIJI OD NEKOG TAMO THE WEEKNDA ILI DREJKA

Voters uverava obožavaocee da zapravo planira da nastupi u Krakovu sledećeg aprila, napominjući da će biti tužno ako Vantuč uspe da mu zabrani ulazak u grad. Nastavio je:

“Radovao sam se da podelim poruku ljubavi s ljudima u Poljskoj, što sam radio na mnogim turnejama tokom karijere koja traje više od 50 godina”.

Ulaznice za Votersove poljske nastupe nisu dostupne za kupovinu online, jer su Live Nation, Ticketmaster i sama arena uklonili svoje stranice o koncertima. Čini se da to nije slučaj ni za jedan drugi datum Votersove predstojeće evropske turneje, koja će službeno početi u Lisabonu u Portugaliji u petak, 17. marta 2023.

INTERVJU RODŽERA VORTERSA ZA CNN O KOME SE PRIČA: BAJDEN JE RATNI ZLOČINAC, AMERIKA JE KRIVA ZA RAT U UKRAJINI…

Prošlog meseca, Voters je podstakao kontroverzu oko svog viđenja rusko-ukrajinskog rata, tvrdeći u žestokom intervjuu s novinarom CNN da je “ovaj rat u osnovi o akciji i reakciji NATO-a koji se gura sve do ruske granice”. Potom je napisao otvoreno pismo prvoj dami Ukrajine, Oleni Zelenskoj, predlažući joj da uveri svog supruga da radi na prekidu vatre s Rusijom i “zaustavi pokolj”.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime