Home»Muzika»Intervju Rodžera Vortersa za CNN o kome se priča: Bajden je ratni zločinac, Amerika je kriva za rat u Ukrajini…

Intervju Rodžera Vortersa za CNN o kome se priča: Bajden je ratni zločinac, Amerika je kriva za rat u Ukrajini…

24
Shares
Pinterest Google+
Rodžer Voters, intervju za CNN/screenshot
Rodžer Voters, intervju za CNN/screenshot

Tokom politički nabijenog novog intervjua za CNN, bivši frontmen Pink Floyda Rodžer Voters ponudio je odbranu za svoje etiketiranje američkog predsednika Džoa Bajdena kao ratnog zločinca.

Voters je trenutno na turneji po Severnoj Americi s najnovijom turnejom pod nazivom “This Is Not A Drill”, a od početka jula nastupio je na 15 koncerata. Tokom koncerta, Votersova pozornica je obložena ogromnim ekranima, u jednom trenutku prikazuju se slajdovi ljudi koje je Vaters označio kao “ratne zločince”.

Američki predsednik Džo Bajden je takođe prikazan odmah posle svog prethodnika Donalda Trumpa s etiketom koja posetitiocima koncerta govori da je sadašnji američki predsednik “tek na početku”.

RODŽER VOTERS OTKAČIO MARKA ZAKERBERGA: J**I SE! OVA “CIGLA” NEĆE BITI U TVOM “ZIDU”!

U razgovoru s Majkom Smerkonišem sa CNN- a, koji je naveo da je obožavalac Votersove muzike, ali se ograđuje od nekih njegovih političkih stavova, Voters je upitan zašto smatra da je Bajden prikladan za slideshow s ratnim zločincima.

– Pa, on raspiruje vatru u Ukrajini, za početak – to je ogroman zločin -odgovorio je muzičar, retorički uzvraćajući: – Zašto Sjedinjene Američke Države ne ohrabre Zelenskog, ukrajinskog predsjednika, da pregovara, izbegavajući potrebu za ovim užasnim, užasnim ratom koji ubija… Ne znamo koliko Rusa.

Smerkoniš je na to odgovorio Votersu da je “sve preokrenuo” i da pogrešno “okrivljuje stranu koja je napadnuta”. Voters se na to glasno nije složio, braneći svoj stav rečima:

– Pa, svaki rat, kada je počeo? Ono što treba da učinite je da pogledate istoriju i možete da kažete: ‘Pa počelo je na današnji dan.’ Moglo bi se reći da je počeo 2008. – ovaj rat je u osnovi akcija i reakcija NATO koji se gura sve do ruske granice, što su obećali da neće učiniti još kada je Gorbačov pregovarao o povlačenju SSSR iz cele istočne Evrope.

RODŽER VOTERS: AMERIKA U IME SLOBODE SEJE SMRT PO SVETU, AMERIČKI PREDSEDNICI SU SVI OD REDA RATNI ZLOČINCI

Pomalo užasnut, Smerkoniš je tražio od Votersa da razmotri ulogu SAD kao “oslobodioca” u ratu između Ukrajine i Rusije, na šta je Voters uzvratio: – Vi nemate ulogu oslobodioca! O čemu vi pričate?

Rodžer Voters, intervju za CNN/screenshot
Rodžer Voters, intervju za CNN/screenshot

Voditelj je potom naveo Drugi svetski rat kao primer, što je Woters brzo demantovao:

– Vi (SAD) ste ušli u Drugi svetski rat zbog Pearl Harboura. Bili ste potpuni izolacionisti sve do te tužne, razorne, užasne 1941. godine.

Ističući da je Voters izgubio oca u Drugom svjetskom ratu, Smerkoniš je ponudio drugu verziju:

– Tvrdio bih da smo uvek bili upleteni u Drugi svetski rat, ali Pearl Harbour nas je gurnuo unutra. Ali hvala Bogu da su Sjedinjene Države ušle, zar ne?

JAHTA, SMEH I ŠOLJA VRUĆEG ČAJA… RODŽER VOTERS OTKRIO KAKO JE ZAMALO UBIO BUBNJARA NIKA MEJSONA

Voters je na to odmah odgovorio:

– Ali hvala Bogu da su Rusi do tada gotovo već dobili krvavi rat. Ne zaboravite, 23 milijuna Rusa je poginulo štiteći vas i mene od nacističke pretnje.

Smerkoniš je odgovor iskoristio kao priliku da se vrate na temu u današnjicu, govoreći “da su Rusi naučili lekciju iz Drugog svetskog rata onda da ne bi napali Ukrajinu”.

– Uz svu tvoju načitanost, predlažem ti, Majkl, da odeš i čitaš još malo, a zatim pokušaš da shvatš šta bi Sjedinjene Države učinile da Kinezi stavljaju rakete s nuklearnim oružjem u Meksiko i Kanadu – rekao je na to Voters.

RODŽER VOTERS PREKINUO SVE PRIČE U OKUPLJANJU PINK FLOYDA: BILO BI TO JE*BENO GROZNO

– Kinezi su previše zauzeti okruživanjem Tajvana dok mi razgovaramo – ubacio se voditelj, na šta je Voters odmah uzvratio: – Oni ne okružuju Tajvan – Tajvan je deo Kine. I to je apsolutno prihvaćeno od cele međunarodne zajednice od 1948. – i ako to ne znate, ne čitate dovoljno. Idite i čitajte i o tome! Vi verujete propagandi svoje stanice.

Pogledajte kompletan intervju s Rodžerom Votersom:

Previous post

Nema odmora dok traje obnova

Next post

Lemi sa 3 glave i 10 ruku... Stiže akciona figurica "The Lemmy ULTIMATES!"

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.