Andergraund nema alternativu … Osmi Festival srpskog podzemlja 21. i 22. oktobra u Fabrici

0
287
Oglasi
Photo: Promo

Organizatori  8. Festivala srpskog podzemlja predstavljaju vam bendove koji će da nastupe drugog dana festivala u subotu, 22. oktobra.

OSMI FESTIVAL SRPSKOG PODZEMLJA 21. I 22. OKTOBRA U SKCNS FABRIKA

– Po ustaljenoj tradiciji trudili smo se da šansu damo bendovima koji do sada nisu nastupali na našem festival, pa tako od sedam bendova samo jedan se vraća na FSP binu – poručili su organizatori.

Kratom/ Photo: Promo (FSP VIII)

je tročlani post hardcore, post punk/noise/alternative rock bend oformljen u Brutal Studiu u Novom Sadu.

Bend je nastao pre dve godine, do sada je objavio jedan EP pod nazivom “Narcissist”, a trenutno rade na prvom albumu.

Tona/ Photo: Promo (FSP VIII)

Posle duže koncertne pauze, Tona se vraća u velikom stilu. Sa obnovljenom postavom i novim albumom koji će biti objavljen u oktobru, baš u vreme nastupa na Festivalu srpskog podzemlja.

Svoju dugu odsutnost bend opravdava tajnom turnejom po južnoameričkim džunglama gde su se prepustili čarima lagodnog života. Svako ko ih je gledao uživo zna šta može da očekuje – furioznu mešavinu roka, panka, metala…

Larska/ Photo: Promo (FSPVIII)

Larska je Kragujevački trio koji kombinuje različite uticaje (stoner, grunge, psych, shoegaze, hardcore, desert rock) u neobičnoj postavci – bubnjevi i dve bas gitare.

Njihov masivni zid zvuka uz pregršt upotrebe efekata u osnovi podseća na dobro poznate sastave iz 70ih i 90ih, no Larska uspeva da dokazanim formulama doda lični pečat uz svež i drugačiji pristup.

Larska je debi albumom “Can’t Steal it“ 2019. pokazala da ima zreo i izgrađen stil, a pohvale su stizale sa svih strana.

Pustoš/ Photo: Promo (FSPVIII)

Bend Pustoš osnovan je u martu 2019. godine ali je uživo aktivan tek od avgusta 2021. godine zbog rada na isključivo autorskim pesmama.

Ove pesme su pretočene u album prvenac pod nazivom “Suton” koji će na ovogodišnjem Festivalu srpskog podzemlja biti predstavljen publici.

Pustoš broji tri člana koji dolaze iz Inđije i donosi, po njihovom opisu, “epski atmosferični blek metal”.

Claymorean/ Photo: Promo (FSPVIII)

Claymorean je heavy metal bend iz Lazarevca nastao 2014. godine. Do sada je objavio tri studijska albuma za Stormspell Records: “Unbroken”, “Sounds from a Dying World” i “Eulogy for the Gods”.

Muzika benda se može okarakterisati kao spoj klasičnog i power metala, sa mnoštvom doom i epic uticaja.

Nedavno je prestižni rok časopis Loudwire svrstao Claymorean u 10 najboljih novootkrivenih heavy metal bendova.

Scaffold/ Photo: Promo (FSPVIII)

Scaffold je najstariji, aktivni domaći deathrash metal bend i ove godine slavi tri decenije postojanja. Prošle godine bend je objavio novi studijski album “Codex Gigas” čija je promocija trenutno u toku.

Bend je nastupio na drugom po redu Festivalu srpskog podzemlja, a ove godine na njihov trideseti jubilej vraćamo ih na binu festivala da još jednom publiku prodrmaju svojim nemilosrdnim i brutalnim metal zvukom.

3 A.M/ Photo: Promo (FSPVIII)

3 A.M. (Tri sata iza ponoći) je muzička grupa ljudi čije se iskustvo proteže do početka devedesetih godina prošlog veka.

Vinovnici su brojnih previranja i smena generacija i stilova koji su se nazivali hardcore zyukom, ali su ostali dosledni glavnim odlikama ovog pravca, beskompromisno rokanje i sirova poezija zaodenuta asfaltom.

Bend je do sada objavio debi EP pod nazivom “Time for an awakening”, a nastup na ovogodišnjem Festivalu srpskog podzemlja biće ujedno i premijerno predstavljanje publici u Novom Sadu.

Kako saznajemo od organizatora, uskoro će biti objavljen spisak svih potvrđenih izlagača koji će svoje ponude i radove predstaviti posetiocima u toku oba dana festivala.

Takođe, podsećamo sve da su u toku prijave za slanje radova vizuelnih umetnika koji će biti izloženi u sklopu likovnog dela programa. Tema ovogodišnjeg vizuelnog dela programa je strip u svim svojim oblicima.

Više informacija možete da pronađete na sajtu fesivala.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime