Olivija Rodrigo piše novo poglavlje istorije Billboard top lista…

0
239
Oglasi
Olivija Rodrigo- Driving Home screenshot
Olivija Rodrigo- Driving Home screenshot

Kada je reč o aktualnoj pop-muzici, bez zadrške se može reći da je prošla godina od samog početka krenula u znaku nove svetske muzičke senzacije Olivije Rodrigo, dok uz aktuelnu turneju i nastavlja da osvaja svet i ove godine.

Tek nešto više od godinu dana od objave albuma prvenca, devetnaestogodišnjakinja već ispisuje istoriju prestižnog Billboarda: “SOUR” već 52. nedelje boravi u samom vrhu (u Top 10) Billboard 200 liste, što ga čini najdugovečnijim debitantskim izdanjem ovog veka. (Pre nje, rekord je držala Lejdi Gaga s debitantskim albumom “The Fame” koji se na listi zadržao 51 nedelju).

BUNTOVNICE OLIVIJA RODRIGO I LILI ALEN POKAZALE SREDNJI PRST I OTPEVALE “F**K YOU” ZA AMERIČKE SUDIJE KOJE SU ZABRANILE ABORTUS…

Da podsetimo, Olivija Rodrigo je 2021. godinu započela neverovatno uspešnom pesmom “drivers license” (prvi singl koji je u 2021. godini prešao brojku od milijardu streamova), a vrtoglavi uspeh pratili su singlovi “deja vu” i “good 4 u”, zaokruženi debitantskim studijskim izdanjem “SOUR” posle koga je okrunjena epitetom globalne superzvezde i nastavila da niže uspeh za uspehom.

Zajedno sa spomenutim hit singlovima, album donosi ukupno 11 pesama kojima su Olivija Rodrigo i producent Dan Nigro želeli da prikažu njenu svestranost – autorsku i muzičku, što se posebno prepoznaje u uverljivosti uz koju jednako snažno može da predstavi emotivnu baladu, ali i pesmu cool alternativnog pop zvuka, čime je privukla i zadržala pažnju mnoštva fanova širom sveta. Album paralelno beleži jednako sjajne rezultate slušanosti na muzičkim platformama, a njen pesme  većina generacije Z i svestranih ljubitelja muzike već zna naizust.

ONA IMA SAMO 18 I PEVA TUŽNI PUNK ROCK… ALI SPOTIFY KAŽE DA IMA – NAJSLUŠANIJU PESMU NA SVETU U 2021.

Budući da ovo obaranje Billboardovih rekorda nije prvo u karijeri Olivije Rodrigo koja je još na samim počecima, realna su predviđanja i pitanja muzičkog sveta – šta će još u (bližoj) budućnosti popularna pevačica postići. Naime, odmah po objavi singl “deja vu” debitovao je na 5. mestu Billboardove Hot 100 liste čime je Olivija postala prva izvođačica u istoriji kojoj su prve dve (uključujući “drivers license”) ikad objavljena pesme došle do samog vrha ove prestižne  liste.

Rodrigo je, osvojivši ukupno sedam nagrada, bila i glavna pobednica večeri ovogodišnje dodele Billboard priznanja. Među čak sedam osvojenih nagrada posebno se izdvajaju one za najbolji album, najboljeg novog izvođača i najbolju pevačicu, a kući je odnela i tri nagrade Grammy: za najboljeg novog izvođača, najbolji pop album s vokalima (“Sour”) i najbolju pop samostalnu izvedbu (“drivers license”).

Na muzičkim platformama, društvenim mrežama, radio stanicama – svugde ćete naići na pesme Olivije Rodrigo, a medijske stupce trenutno puni i zahvaljujući sjajnoj turneji u sklopu koje je veliku pažnju privukla nastupom na Glastonburyju gde je publiku posebno oduševila duetom s Lili Alen.

“Definišući trenutak, kako za njenu karijeru tako i za festivale” (NME) – tek je jedan naslov koji se ističu u moru pohvala za njen nezaboravan festivalski nastup održan prošle subote… Šta li nas tek od nje čeka?

HL/Izvor: soundguardian.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime