Ona ima samo 18 i peva tužni punk rock… ali Spotify kaže da ima – najslušaniju pesmu na svetu u 2021.

0
48
Olivija Rodrigo/Photo: YouTube printscreen
Olivija Rodrigo/Photo: YouTube printscreen

Pesma “Drivers licence” i album “Sour”, mlade osamnaestogodišnje amerikanke koja peva neuobičajeni tužni pank rok, postali su najslušanija pesma i album na celom svetu prema Spotify godišnjoj listi za 2021. godinu.

Kada se tek pojavila u januaru ove godine, malo ko je mogao da pretpostavi da će ova tinejdžerka postati najveća pop zvezda na svetu. Međutim, pored neverovatnog uspeha albuma i debitanskog singla, Olivija je nominovana i u sve četiri velike kategorije na sledećim Gremi nagradama – i to za pesmu godine, album godine, snimak godine i novog umetnika godine.

OVO JE 20 NAJBOLJIH PESAMA 2021. – TAKO BAREM TVRDE MUZIČKI KRITIČARI GUARDIANA

Olivija Rodrigo uplivala je u muzičke vode singlom “Drivers licence” – ili na srpskom, “vozačka dozvola”, objavljenim 8. januara ove godine, koji je vrlo brzo postao jedan od najaktuelnijih američkih hitova, a Oliviju postavio na pijedestal američke pop – pank – rok scene.

Po poreklu je Filipinka sa očeve strane i Nemica i Irkinja sa majčine strane. Rodrigo je počela da uzima časove glume i pevanja sa samo šest godina i počela je da glumi u pozorišnim produkcijama u osnovnoj školi. Istu praksu nastavila je i tokom srednjoškolskog obrazovanja nakon što se preselila u Los Anđeles, gde je i dobila ulogu u Diznijevoj seriji “Čudakinje” koja je inicijalno proslavila.

Porede je sa Tejlor Svift, a ona je sama izjavila da su joj Svift i Lorde najveći uzori.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime