Nikola Vranjković: Satan Panonski je bio lud, talentovan i autodestruktivan

0
800
Oglasi
Nikola Vranjković/ Photo: AleX
Nikola Vranjković/ Photo: AleX

Iako je ušao u četvrtu deceniju aktivnog rada, autor, pesnik, kompozitor i muzički producent Nikola Vranjković je ovog leta stvaralački i “na terenu” veoma aktivan.

U junu je objavio “Teorija zabave”, a od početka leta svira svoju muziku ili putuje sa kolegama kao ton majstor po festivalima i koncertima širom regiona.

U razgovoru za “Nezavisne” Vranjković je govorio o Nektar OK festu na Tjentištu, radu na novom albumu i gostima na istome, ali i vremenu koje provodi na Tisi i Dunavu.

– OK fest je poseban je zbog toga što na njega dolaze ljudi iz svih krajeva bivše Jugoslavije i po njihovom broju možete da zaključite koliko uživaju u muzici i prirodi. Volim festivale u prirodi. Najvažnije je da se, čim se završe, sve vrati u prvobitno stanje – rekao je Vranjković.

SVE ŠTO JE PROPALO, MOŽDA JE MORALO… NIKOLA VRANJKOVIĆ OBJAVIO NOVU PESMU “KAD TUGA POBEDI BES”

Koliko ste zadovoljni albumom “Teorija zabave”, kakve su reakcije publike, šta novo donosi ovaj album u odnosu na prethodne?

– Radi se o izdanju sa četiri nove pesme. Zadovoljan sam potpuno pesmama, a naročito reakcijom publike. Svaki novi album donosi nove pesme i to je jedino u šta sam siguran.

Na “Teoriji zabave” imali ste goste, recite nam nešto o toj saradnji ?

– Na svakom izdanju imam zanimljive goste. Mnogi od njih su preko trideset godina na sceni, ali uglavnom nisu previše medijski izrabljivani jer im to nikada nije bio prioritet. Uvek se radi o veoma kvalitetnim muzičarima. Na “Teoriji zabave” su gostovali Dragutin Jakovljević na gitari, Milan Jekina Jeki na bubnjevima, Ivan Mihajlović na bas gitari, Zoran Marinković je otpevao jednu pesmu. Uživali smo.

NIKOLA VRANJKOVIĆ: OSAMNAESTOGODIŠNJEM SEBI BIH PORUČIO DA IDE NA PECANJE KAD GOD MOŽE

Zašto mnogi muzičari regiona danas u toku leta imaju manje solo koncerata u odnosu na festivalske nastupe?

– Zato što je rizično organizovati svoj koncert u gradu u kojem se uskoro održava veliki festival. Ja, na sreću, nemam takav problem. Svirao sam prošle godine rasprodat koncert u Novom Sadu dan pred početak Exita, a ove godine koncert u Kragujevcu nekoliko dana pred Arsenal fest. Ne možete ni svake godine da svirate na istom festivalu.

Nikola Vranjković/ Photo: AleX
Nikola Vranjković/ Photo: AleX

U slobodno vreme ste alas. Šta vreme na reci znači za vas, da li tu nalazite inspiraciju za rad ili mir?

– Nisam alas, ali provodim puno vremena sa alasima. Ja sam pecaroš amater i uživam u svakom slobodnom trenutku na Tisi i Dunavu. Na reci nalazim sve ono što nalaze i svi ostali koji žive slično. Ukratko, život…

Svojevremeno ste nastupili sa Satanom Panonskim. Kako pamtite ovog kontroverznog pankera, o kojem su mišljenja i danas podeljena?

– Lud, talentovan, duhovit i autodestruktivan.

NAJMRAČNIJI LIK EX-YU PANK SCENE… JEZIVA SUDBINA SATANA PANONSKOG, UMETNIKA NA IVICI ŽILETA… DOSLOVNO

Po klubovima i pabovima u mnogim gradovima regiona primat imaju muzičari koji sviraju kavere u odnosu na mlade autorske bendove. Zašto je to tako i koliko se danas teže “probiti” klincima u odnosu na vreme kada ste vi počinjali?

– Uvek je bilo teško i sad je naravno teško. Nema to veze sa kaver bendovima, nego sa mnogo kompleksnijim zločinačkim poduhvatom koji ja iz milošte zovem – “Teorija zabave”.

HL/Izvor:nezavisne.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime