Nik Kejv i Voren Elis objavili album za dokumentarni film “La Panthere des Neiges”

0
257
Oglasi
Nik Kejv/ Photo: GOSHA RUBCHINSKIY (promo, Exit)
Nik Kejv/ Photo: GOSHA RUBCHINSKIY (promo, Exit)

Nik Kejv i njegov dugogodišnji saradnik Voren Elis, član benda The Bad Seeds, objavili su album “La Panthere des Neiges“ (Invada i Lakeshore), koji je soundtrack istoimenog francuskog dokumentarnog filma o prirodi.

Kejv i Elis zajedno stvaraju muziku za filmove još od 2005. godine, a ovaj soundtrack smatraju jednim od najupečatljivijih filmskih projekata.

Album se sastoji od 13 numera, među kojima preovladavaju zavodljivi orkestarski aranžmani koje upotpunjuju Kejvova šaputanja, dok se one sa vokalom zovu “Les Cerfs” i “We Are Not Alone”.

WE ARE NOT ALONE… KAŽU NIK KEJV I VOREN ELIS U NOVOJ PESMI ZA DOKUMENTARAC “SNEŽNI LEPOARD”

Dokumentarac “La Panthere des Neiges“ (Snežni leopard) radnja prati fotografa Vincenta Muniera i romanopisca Silviana Tesona na Tibetanskoj visoravni, u njihovoj avanturi na Tibetanskoj visoravni tokom koje tragaju za neuhvatljivim snežnim leopardom.

– Film je zaslužio da ima svoj lični, muzički glas. Na kraju smo napravili, prema mom mišljenju, jedan od najlepših filmskih projekata na kojima samo ikada radili. Zvezde filma su životinje u svojoj divljoj slavi, onakve kakve ih nikada ranije nismo videli. A čovek oseća poštovanje i divljenje – izjavio je Elis.

Nik Kejv i Voren Elis/Photo; Discogs promo
Nik Kejv i Voren Elis/Photo; Discogs promo

Početkom godine Kejv i Elis objavili su zajednički album “Carnage“ koji se sastoji od osam pesama, a dvojica muzičara su ih napisali i snimili tokom karantina.

To je bio prvi projekat koji su objavili kao duo, iako već skoro 30 godina sarađuju, kako u grupi Bad Seeds, tako i na soundtrack projektima.

Krajem oktobra Nick Cave&The Bad Seeds objavili su album “B-Sides & Rarities Part II“ – dvostruko izdanje sa 27 B-strana singlova i retkih pesama iz razdoblja od 2006. do 2020. godine.

Kompilaciju su napravili Kejv i Elis, a izašla je 16 godina posle prve “B-Sides & Rarities“ kolekcije.

Nick Cave & The Bad Seeds stižu na Main Stage EXIT festivala u petak, 8. jula 2022. godine. Jednodnevne ulaznice za 8. jul, u prodaji su po poklon cenama, sa više od 40 popusta: regularne ulaznice po ceni od 2.990 dinara, fan pit po ceni od 3.990 dinara i VIP po ceni od 12.000 dinara.

U prodaji su i četvorodnevne ulaznice za EXIT festival 2022, po ceni od 6.490 dinara, uz uštedu od 60 posto. Ulaznice možete da kupite na festivalskom sajtu, kao i na prodajnim mestima i onlajn na stranicama Gigs Tixa.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime