“Nigde drugo“… Gorica & The Grooveheadz objavili prvi album

0
185
Gorica & The Grooveheadz/ Photo: Nataša Pejčić
Oglasi

Sastav Gorica & The Grooveheadz objavio je debi album “Nigde drugo“ (Glitch Records) sa 11 pesama, koje izmiču žanrovskim odrednicama, ali je očigledan uticaj džeza, soula, gruva i elektronike.

Ovaj sastav čini grupa mladih muzičara koji su se okupili tokom studija na džez odseku beogradskog Fakulteta muzičke umetnosti, a album prvenac objedinjuje njihov period stvaralaštva od 2019. godine do danas.

Promocija debi albuma sastava Gorica & The Grooveheadz u klubu Bluz i Pivo

Za numeru po kojoj je album nazvan, “Nigde drugo“, snimili su spot inspirisan zahvalnošću prema svemu što donosi trenutak i sadašnjost, a to je, pre svega, kako navode, prilika da rade ono što vole, okruženi ljudima koji ih inspirišu.

Jedna od lokacija na kojoj je sniman spot je klub Bluz i Pivo, gde je, ujedno, 28. marta održana promocija albuma i premijerno je prikazan spot.

Gorica & The Grooveheadz (Beogradski jazz festival)/ Photo: AleX

Među pesmama na debi albumu su i “San na javi“, “Otkucaj“, “Neizbrisivo“, “Senke“, “Oteto“. Druga polovina su pesme na engleskom: “Secrets“, “The Letter“, “Awake“, “Gone too far“ i “Call me now“.

– Gde god da smo, nosimo svoj svet sa sobom. Naša prva pesma “Senke” inspirisana je osećajem daljine u odnosu sa ljudima koji su nam vrlo bliski i važni. “Otkucaj” i “San na javi” su posvećene najstarijima i majkama. “Nigde drugo” je nastala u periodu kada smo bili prinuđeni da u svoja četiri zida crpimo inspiraciju i motivaciju. Uživali smo u procesu, od 2019. do danas smo rasli i sazrevali zajedno. Sada taj period zaokružujemo na najlepši mogući način – kazala je kantautorka Gorica Šutić.

Gorica & The Grooveheadz (Beogradski jazz festival)/ Photo: AleX

Bend je osnovala Gorica, koja potpisuje tekstove i muziku. U radu na aranžmanima aktivno učestvuju i klavijaturista benda Stevan Milijanović, kao i bubnjar Aleksa Milijanović, koji je ujedno muzički producent ovog sastava. Bas gitaru svira David Gegić, a gitaru Gagi Hajnrih.

Album je dostupan na svim striming platformama.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime