Niški Igralom stiže 29. aprila u Močvaru

0
148
Igralom/ Photo: Marina Uzelac
Oglasi

U Močvari se u ponedjeljak, 29. aprila sprema nezaboravno muzičko iskustvo. Na binu će se popeti Igralom – trio koji spaja rokenrol s tradicionalnom muzikom sveta, afrički elektro blues s balkanskim zvukoma i ono naizgled nespojivo, a rezultat je hipnotsano slušanje i plesanje tokom čitavog koncerta.

Igralom su: Mladen Marjanović (gitara), Ivan Cvetković (bubnjevi i perkusije) i Dimitrije Simović (vokal, bas gitara).

Bend je osnovan 2015. godine u Nišu, a u svojoj diskografiji broji tri albuma: “Pogrešna poznanstva” (2016),”Sunovrat” (2018) i “Premalim stvarima” (Menart, 2023).

Već je “Sunovrat”, album u čijoj je produkciji učestvovao i veliki Kris Ekman (član benda The Walkabouts i suvlasnik kultne izdavačke kuće Glitterhouse), kritika proglasila jednim od najboljih albuma 2018. godine, a posle petogodišnje pauze hvalospeve je pokupilo i aktuelno izdanje “Premalim stvarima” objavljeno koncem prošle godine.

Igralom/ Photo: Marina Uzelac

Igralom je trećim albumom još jednom potvrdio da je jedinstvena pojava na regionalnoj sceni.

Njihov je spoj world musica, saharskog dirt bluesa s istočnjačkim melosom u ruhu americane uz stihove na razmeđu magije i svakodnevice prezentiran kroz sedam numera snimljenih u niškom studiju My Room Acoustic.

Za miks je zaslužan Mladen Marjanović, a Srđan Milovanović napravio je master. Svoj su doprinos dali i gosti Vedran Peternel, Sara Renar (“Premalim stvarima”, “Sunce”) i Tea Režek (“Kafanče”).

Igralom/ Photo: Marina Uzelac

Rado, ali retko viđen zagrebački gost bend je svoj posljednji nastup imao početkom septembra 2023. godine u KSET-u, a Dimitrije, Ivan i Mladen ovog proljeća povodom promocije trećeg albuma u Zagreb donose dašak afričke pustinje, svakodnevice istočnoevropskih prestonica i muzičke magije koja će na Močvaru spustiti vrtlog derviškog transa.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 10 eura pronađite online na platformi CoreEvent. Fizičke ulaznice bit će dostupne u Dirty Old Shopu od 5. aprila.

Na dan koncerta cena ulaznice iznosiće će 13 eura.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime