Netflix dao reditelju milione da snimi seriju, on ih potrošio na berzu i kriptovalute…

0
400
Karl Erik Rinš, screenshot YouTube
Oglasi

Reditelj Karl Erik Rinš uzeo je milione dolara koje mu je Netflix dao za njegovu naučnofantastičnu seriju i potrošio ih na berze i tržišta kriptovaluta.

46-godišnji reditelj potpisao je ugovor sa Netfliksom vredan 61,2 miliona dolara za produkciju naučno-fantastične serije, objavio je The New York Times.

Najveći prevarant u muzičkoj industriji izašao iz zatvora i – opet pravi festival

Prema The Timesu, Netflix je uložio 44,3 miliona dolara u Rinšovu seriju “Conquest” do marta 2020. Ali Rinš je u to vreme rekao platformi za streaming da mu treba više novca ili će proizvodnja serije prestati. Netflix je odobrio Rinšov zahtev i dao njegovoj produkcijskoj kompaniji dodatnih 11 miliona dolara.

Prevarantkinja koja je bila inspiracija za seriju “Inventing Anna” puštena na slobodu… uz jedan uslov

Ali taj novac nije potrošen na produkciju serije. Rinš je umesto toga iskoristio 10,5 miliona dolara iz Netflixove finansijske injekcije za ulaganje u berzu, objavio je Times, pozivajući se na sudske podneske i finansijske dokumente o njegovom razvodu. Rinš je na kraju izgubio 5,9 miliona dolara u lošem trgovanju.

Zatim se okrenuo tržištu kriptovaluta i ovoga puta je imao više sreće. Kupovina dogecoina pretvorila je Rinšovu investiciju od 4 miliona dolara u skoro 27 miliona dolara. Direktor je tada potrošio 8,7 miliona dolara na luksuzne automobile i dizajnersku odeću, prema nalazima forenzičkog računovođe kojeg je angažovala Rinšova supruga. Rinš je kupio Ferari i pet Rols-Rojsova.

Neverovatna izjava Toma Henksa o “Da Vinčijevom kodu”: Taj film i cela trilogija su prevara…

Uprkos tome što je potrošio više od 55 miliona dolara na Rinšovu seriju, Netfliy još nije dobio nijednu epizodu od reditelja. Tomas Čerijan, portparol Netflixa, rekao je za Times da su otpisali Rinšovu seriju i da je “jasno da gospodin Rinš nikada neće završiti projekat koji je pristao da uradi“.

Odmotava se holivudsko klupko prevara i laži… Džerard Batler tužio producente da su slagali o zaradi filma, traži im 10 miliona dolara

Rinš i Netflix su trenutno u poverljivom arbitražnom postupku, a reditelj za koga Times kaže da je pokrenuo arbitražu tvrdi da mu Netflix duguje najmanje 14 miliona dolara odštete zbog kršenja njihovog ugovora.

Rinšova filmografija se sastoji od samo jednog dela, akcionog filma “47 Ronin” iz 2013. sa Kijanuom Rivsom u glavnoj ulozi. Film je dobio loše kritike i bio je jedan od najvećih promašaja na blagajnama te godine.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime