Najtužnija filmsko-muzička priča… Evo kako je Kurt Rasel uništio 145 godina staru gitaru, dok se Tarantino smejao i uživao

0
511
Oglasi
The Hateful Eight, screenshot
The Hateful Eight, screenshot

Američki reditelj Kventin Tarantino jedan je od najvećih savremenih reditelja, tokom svoje karijere režirao je brojna ostvarenja koja su privukla pažnju. Jedan od takvih je i njegov vestern iz 2015. godine “The Hateful Eight”, u kojem su igrale zvezde poput Kurta Rasela, Semjuela L. Džeksona i Dženifer Džejson Li….

Kventin “zlopamtilo” Tarantino… Majka ga kao klinca nije podržala i to joj nije oprostio. Osvetio joj se godinama kasnije

Ako niste gledali, ovaj film prati priču o lovcu na glave koji je uhvaćen usred snežne oluje zajedno sa već zarobljenom metom.

U jednom intervjuu  koji je svojevremeno dao o svom vesternu, Tarantino je insistirao da se konačni proizvod potpuno razlikuje od početnih planova koji su zacrtani:

– Učinio sam ga dvosmislenim, kao i skoro sve u vezi sa ovim scenarijem. Na vama je da odlučite o skoro svakom važnom aspektu u delu koji se otkriva. Ali u scenariju sam zapravo napisao da se dešava šest, osam ili deset godina nakon građanskog rata – rekao je Tarantino i nastavio:

Tarantinova tajna tehnika… Zabranio glumcu da vežba scenu pred kolegama, da ne vide koliko je dobar

– Film koji sam završio završio je zaista ozbiljno ispitivanje i građanskog rata i preživjelih nakon građanskog rata. Ali zaista sam radio  više iz misterioznog ugla, stvarajući malu stvar sa Agatom Kristi. To me je navelo da stavim olovku na papir. Očigledno sam znao da ću se pozabaviti građanskim ratom. Ali nisam znao da će to završiti tako ozbiljno kada je o tom važnom pitanju reč – rekao je režiser.

Kada je o Tarantinui reč, uvek postoje bizarne priče o proizvodnom procesu koje se pojavljuju kasnije, a ni ova se ne razlikuje. Za izradu filma “The Hateful Eight”, muzej Martin Guitars pozajmio je neprocenjivu gitaru staru 145 godina kao rekvizit za film. Međutim, ta gitara nikada nije uspela da ostane u jednom komadu.

U scenariju je pisalo da Kurt Rasel razbije repliku iste gitare koja je napravljena posebno za tu scenu. Nažalost, glumac nije znao koja je prava gitara i na kraju je umesto replike – uništio onu pravu. Prema Marku Ulanu, koji je bio zadužen za zvuk u filmu, svi su počeli da paniče kada su shvatili da je prava gitara uništena. Što se tiče Tarantina, režiser je navodno uživao gledajući izraz čistog šoka na licu Dženifer Džejson Li.

Da može da krene ispočetka, Kventnin Tarantino bi promenio samo jednu stvar… ali prilično važnu

Direktor muzeja Dik Boak izdao je saopštenje u kojem se kaže: “Bili smo obavešteni da se radi o nesreći na snimanju. Pretpostavili smo da je na njega pala skela ili nešto slično. Shvatamo da se stvari dešavaju, ali istovremeno to ne možemo olako shvatiti. Sve ovo o razbijanju gitare napisano u scenariju i o tome da neko samo nije rekao glumcu, ovo su nam sve nove informacije. Nismo znali ništa o scenariju ili o tome da Kurtu Raselu nije rečeno da je to neprocenjiv, nezamjenjiv artefakt iz Martinovog muzeja… Mislim da ništa ne može ovo ispraviti. Bili smo nagrađeni za vrednost osiguranja, ali ne radi se o novcu. Radi se o očuvanju američke muzičke istorije i nasleđa”, piše faroutmagazine.co.uk.

Pogledajte kako se to desilo:

HL/Izvor: telegraf.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime