Home»Film»Tarantinova tajna tehnika… Zabranio glumcu da vežba scenu pred kolegama, da ne vide koliko je dobar

Tarantinova tajna tehnika… Zabranio glumcu da vežba scenu pred kolegama, da ne vide koliko je dobar

4
Shares
Pinterest Google+
Kristof Volc/ Photo: youtube.com printscreen
Kristof Volc/ Photo: youtube.com printscreen

Poznati američki reditelj Kventin Tarantino nedavno je otkrio kako je zamolio Kristofa Volca da se ne priprema sa ostalom glumačkom postavom pre snimanja filma “Inglourious Basterds” (2009).

Gostujući u jednoj emisiji, istakao je kako nije hteo da drugi glumci znaju koliko je Volc sprektakularan u ulozi nacističkog pukovnika Hansa Landa.

Volc je poslušao Tarantinov zahtev, ali je ipak želeo da sa nekim vežba. To mu je dozvoljeno sa Denisom Menašeom koji je u uvodnoj sceni glumio fancuskog farmera.

Kristof Volc/ Photo: youtube.com printscreen
Kristof Volc/ Photo: youtube.com printscreen

Tarantino je naglasio kako je od ključne važnosti da ta dva glumca zajedno vežbaju kako bi stvorili dovoljno tenzičan trenutak koji je “otvorio” film. Reditelj je takođe zamolio Volca da “smanji” izvođenje kada su se glumci okupili radi čitanja scenarija.

– Ne radim ovo da bi bila izopačena igra … svi su tako znatiželjni da znaju ko glumi Hansa Landu. Ne želim da budeš loš u čitanju scenarija, ali želim da bude umereno. Ne želim da misle da dobijaju uvid u to ko ćeš zaista biti. Na skali od 1 do 10, neka bude šestica – rekao je tada Tarantino.

Tarantinova taktika je uspela, a Volc je izveo jednu od najboljih rola u dosadašnjem radu i dobio Oskara za najboljeg sporednog glumca.

Izvor: bosonoga.com

Previous post

Rajan Adams moli za milost: Dajte mi drugu šansu, izgubiću kuću, uzgubiću sve...

Next post

Vrele gume i tvrdi rokenrol... Moto Fest Banjaluka 2021 na tvrđavi Kastel od 20. do 22. avgusta

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.