Muzički duo PAX objavio impresivan distopični stop-motion spot za pesmu “Noć”

0
82
PAX - Noć, screenshot
Oglasi

PAX, muzički duo koji čine Filip Pavlović i Minja Vuletić, predstavlja spoj muzike i vizuelne umetnosti. Njihova muzika, koja nosi zvuk mešavine alternativne i moderne pop muzike, istražuje širok spektar emocija sa kojima se svako može povezati. PAX ne staje samo na muzici – oni se trude da implementiraju različite forme vizuelne umetnosti kako bi dodatno obogatili svoje izražavanje.

Ideja za njihov najnoviji singl i spot “Noć” proistekla je iz želje da se kroz sintezu slike i zvuka ispriča priča o usamljenosti, životu koji se budi, teče i gasi. Koristeći isključivo reciklirane materijale i stvarajući distopijski svet od starih delova kompjutera, želeli su isto vreme i da ukažu na mogućnost kreativne održive umetnosti, piše Balkanrock. Koristeći stop motion animaciju, Filip i Minja su želeli da naprave svet koji izgleda opipljivo i ubacuje gledaoca u jednu izmaštanu realnost koja prenosi univerzalnu emociju samoće i borbe između dana i noći.

Zvanično najavljena sedma sezona “Black Mirror”, čeka nas i nastavak jedne od najboljih priča iza “crnog ogledala”…

Projekat “Noć” isprva je krenuo kao entuzijastični poduhvat, ali ubrzo su se uključili umetnici iz različitih sfera i prvobitna zamisao se samo proširila, te su u ubrzo ušli i Jelisaveta Nikolić kao animator, Vesna Prijović i Davud Turković koji su se bavili scenografijom i oslikavanjem, Milica Živanović kao kostimograf, Neda Mojsilović kao direktor fotografije i Nikola Erić i Sofia Kuzmanović kao producenti i organizatori.

U budućnosti planiraju da se i u daljim muzičkim izdanjima i projektima igraju za različitim formama izražavanja.

Pogledajte spot za “Noć”:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime