Zvanično najavljena sedma sezona “Black Mirror”, čeka nas i nastavak jedne od najboljih priča iza “crnog ogledala”…

0
142
Black Mirror, promo
Oglasi

Jedna od najuspešnijih Netflixovih priča, “Black Mirror”, vratiće se na platformu za striming za svoju sedmu sezonu 2025. godine i trebalo bi da bude prepuna holivudskih zvezda.

Priznata distopijska naučno-fantastična serija, koju je originalno kreirao britanski scenarista Čarli Bruker za Channel 4, 2011. godine, odavno je zaokupila publiku svojim dubokim pogledima na budućnost veštačke inteligencije, video igara i donošenja zakona u svetu autonomne tehnologije. Zaista, sam naslov serije postao je kolokvijalni opis za stalni porast zastrašujućih tehnologija koje postavljaju egzistencijalna pitanja svojim korisnicima.

Novi “Black Mirror” je konačno stigao, ali… reakcije su podeljene

Predstojeća serija će se sastojati od šest novih epizoda, od kojih će jedna biti direktan nastavak omiljenog serijala ‘USS Callister’ iz četvrte sezone serije. Epizoda u kojoj glume Džesi Plemons, Mihaela Koel i Kristin Milioti, ispričala je priču o uticajnom dizajneru video igara po imenu Robert Dali, koji prenosi svest onih koji mu se ne sviđaju u veštački svet u stilu Zvezdanih staza iz kojeg ne mogu da pobegnu.

Objavljujući vest, Netflix je otkrio: “USS Callister će se vratiti… Robert Dali je mrtav, ali za posadu USS Callister, njihovi problemi tek počinju”.

Šesta sezona “Black Mirrora” objavljena je 2023. i manje se fokusirala na tehnologiju nego u prethodnim serijalima. Najuspešnija epizoda došla je u obliku “Beiond the Sea”, dugometražnog filma o dvojici astronauta koji učestvuju u kosmičkoj misiji sa visokim ulozima dok mogu da pristupe svojim telesnim dvojnicima nazad u bezbednosti Zemlje. Epizoda je slična “USS Callister” po tome što se u obe pojavljuje glumac Aron Pol, tako da ne treba zanemariti da bi se “Beiond the Sea” mogao povezati sa nastavkom koji se pojavljuje u narednoj sezoni.

Autor serije “Black Mirror” Čarli Bruker konačno otkrio zašto je Channel 4 ispustio njegovu “zlatnu koku”

U šestu sezonu je takođe uključen “Joan is Awful”, meta-komentar o samom Netflixu, u kojem se pojavljuju Salma Hajek, Ani Marfi i Majkl Kera, što je izazvalo mnogo diskusija u trenutku objavljivanja.

Netflix nije otkrio tačno kada će nova sezona “Black Mirrora” biti objavljena, osim što su saopštili da će se pojaviti na platformi negde 2025. Ako je suditi prema nekoliko poslednjih, možemo očekivati da će “Black Mirror” stići do juna 2025, ali Netflix bi takođe mogao da sačeka do Božića, na kraju krajeva, tada je objavljena četvrta sezona, koja je uključivala “USS Callister”.

DA LI STE ZNALI ZBOG ČEGA SE SERIJA “BLACK MIRROR” BAŠ TAKO ZOVE… I još neke sitnice…

Osim potvrde nove serije pod režijom Čarlija Brukera i Anabel Džons i produkcije direktnog nastavka “USS Callister”, ništa drugo se ne zna o predstojećoj sezoni distopijske serije.

Sa porastom AI alata, ogromnim metaverzalnim svetovima i sve nestabilnijom političkom situacijom, “Black Mirror” sigurno ima dosta materijala za rad, a Bruker je već u procesu dočaravanja i pisanja svojih novih sumornih vizija.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime