Lijam Nison kao general Daglas Mekartur u filmu “Operacija Hromit”

0
408
Oglasi

Proslavljeni glumac Lijam Nison se na veliko platno vraća u filmu inspirisanim istinitim događajima – “Operacija Hromit”,  koji u domaće bioskope dolazi 17. novembra.

Operacija Hromit/ Photo: Promo
Operacija Hromit/ Photo: Promo

Nisonu nije prvi put da glumi u filmovima sa ratnom tematikom (“Šindlerova lista”), ali u ovom ostvarenju igra Daglasa Mekartura američkog generala sa pet zvezdica, koji je predvodio snage Ujedinjenih Nacija u Korejskom ratu, ali je sklonjen sa svoje pozicije posle davanja izjava koje su se kosile sa američkom spoljnom politikom tog vremena.

Operacija Hromit/ Photo: Promo
Operacija Hromit/ Photo: Promo

Filma je priča o bitki kod Inčeona, u ratu između Severne i Južne Koreje, kada su snage UN organizovale iznenadni napad protiv severa. Pre pokretanja Operacije Hromit, američki general Daglas Mekartur poslao je osam članova korejskog organa za komunikaciju na tajni zadatak, koje je predvodio južnokorejski poručnik Jang Hak-So, sa ciljem da uspešno sleti na Inčon.

Film “Operacija Hromit” rađen je u produkciji južnokorejske kompanije Taewon Entertainment pod rediteljskom palicom Džona H. Lia, dok je scenario napisao Li Men Hi.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime