Kortni Lav dirnula gde se ne sme: Tejlor Svift je nebitna… potpuno je neinteresantna kao umetnik

0
236
Kortni Lav, screenshot YouTube @nytimes
Oglasi

U intervjuu za engleski The Standard, Kortni Lav, američka muzičarka, liderka grupe Hole i supruga pokojnog frontmena Nirvane Kurta Kobejna, otkrila je zašto misli da većina savremenih muzičara stvara “kliše muziku”.

Priznala je i da ne voli Tejlor Svift i Madonu i objasnila zašto voli da živi u Londonu.

– Ljudi govore da sam veoma teška osoba. Kažu da sam neprijatna. Da, takva sam i nikada se neću izviniti zbog toga. Uvek sam želela da me smatraju kučkom. Nikada nisam želela da budem voljena u javnosti. Kurt je to želeo, ali ja nisam. Mogao je da se sakrije iza mene, ali su me tada svi mrzeli. Onda je Kurt umro, a mržnja prema meni je dostigla novi nivo. Nisam to planirala. Ja volim muzičare koji piju piće na bini, kao što je to radio Džim Morison. Da sam je bila toliko pijana na bini, povratila bih baš kao i Džim. Bila sam velika kučka i bilo je super što me nisu voleli. Gledala sam dokumentarac “Ne osvrći se” o Bobu Dilanu i videla sam da on ne želi da se dopadne publici i javnosti i pomislila sam: “i ja želim da budem takva – rekla je Kortni Lav u intervju.

Kortni Lav nastupila sa Bilijem Džoom iz Green Daya u Londonu i najavila okupljanje svog benda Hole

Poslednjih pet godina Kortni živi u Londonu. Preselila se 2019. sa svojim čoporom pasa pomeranaca da bi pobegla iz Los Anđelesa. U početku je živela u potkrovlju hotela Chiltern Firehouse u vlasništvu njenog bivšeg dečka Andrea Balaza. Nakon što se preselila u zapadni London, ubrzo je počela da organizuje popodnevne čajanke i da poziva ljude kao što su Kejt Mos i Lora Bejli.

Kortni Lav napisala pesmu “Justice for Kurt” kao odgovor na teorije zavere o smrti Kurta Kobejna

Ovog meseca na BBC radio 6 Music počela je njena osmodelna serija “Courtnei Love’s Women” u kojoj legendarna osnivačica i pevačica grupe Hole predstavlja svoje omiljene muzičarke koje su uticale na nju i nudi jedinstven i lični uvid u njen život.

Kortni Lav – BBC Radio 6 Music

Objasnila je zašto je prihvatila poziv BBC-ja da napravi emisiju o ženama u muzici.

– Eisijom pokušavam da predstavim neke muzičarke i odam počast ženama koje je uništila diskografska industrija. To je sve. Nakon što sam videla uspeh ženskog benda The Runaways sredinom 1970-ih, pomislila sam da Holivud vode devojke u bendovima, ili barem devojke koje žele da jebu momke u bendovima. Nisam bila u pravu. Holivud je kao muzička industrija: njime upravljaju muškarci. Nisam to prihvatila i rekla sam: producenti, kritičari, muzičari, svi vi ljudi… jebite se. Žene su i dalje marginalizovane u muzičkoj industriji, iako su uspešnije – rekla je ona.

Kortni Lav se javno izvinila Dejvu Grolu i Trentu Reznoru… Mada, ono što je napisala pre toga, pas s maslom ne bi progutao

Ona pozitivno gleda na činjenicu da su muzičarke poslednjih godina došle do izražaja.

– Sjajno je što ima toliko uspešnih žena u muzičkoj industriji, ali mnoge od njih su čist kliše. Sada je svaka uspešna žena klonirana pa ima previše takve muzike. Sve su iste. Ako slušate nešto na Spotify-u, bombardovani ste sa mnogo stvari koje su potpuno iste. Sviđa mi se ideja da Bijonse napravi kantri album jer se radi o tome da ovojena žena ulazi u prostor u koji su ranije smele da uđu samo bele žene. Sviđa mi se kao koncept, ali mi se ne sviđa njena muzika – rekla je u intervjuu.

Neke druge muzičarke nisu proš tako dobro, a Kortni kže da apsolutno mrzi muziku Tejlor Svift.

– Tejlor Svift je nebitna. Možda je dobra za devojke i verovatno ima status moderne Madone, ali nije zanimljiva kao umetnica – rekla je ona.

Kortni Lav otkrila zašto je napustila glumu: Niko mi nije verovao… pokret #MeToo je za mene stigao prekasno

Lana Del Rej joj je takođe dosadna.

– Ne sviđa mi se Lana pošto je obradila pesmu Džona Denvera i trebalo bi da napravi pauzu od sedam godina. Sve do pesme “Take Me Home Country Roads” mi je bilo odlično. Kada sam snimala novi album, morala sam da prestanem da je slušam jer je previše uticala na mene – rekla je ona.

A što se tiče Madone, rekla je:

– Ne volim je i ona ne voli mene. Volela sam film ‘Očajnički tražeći Suzan’, ali zbog prikaza Njujorka, ne zbog nje.

Takođe je otkrila da je anglofil i da voli da živi u Londonu.

– Volim London, to je moj omiljeni grad i najbolje mesto u kojem sam ikada živela. Niko me ne dira, zakoni me štite kada o nečemu govorim otvoreno i javno, a volim prijatelje koje sam stekla – rekla je ona.

Kortni Lav uzgaja ruže u svojoj japanskoj bašti jer je, kao prava Engleskinja, postala baštovanka, uz asistenciju profesionalca, i veoma ozbiljno shvata taj posao.

– Jesam li Engleskinja? Imam baštovana, pa možda i jesam – rekla je uz osmeh.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime