Riječki rokeri One Possible Option objavili spot za “Eter”, svoju prvu pesmu na maternjem jeziku

0
93
One Possible Option/Photo: Filip Kovačević
Oglasi

Riječka alter rock grupa One Possible Option spotom za singl “Eter” najavljuje istoimeni drugi album koji će se naći na LP-u i streamingu od 14. maja, četiri godine nakon hvaljenog prvenca “No King”.

Video za “Eter” delo je poznatog i nagrađivanog reditelja spotova, Filipa Gržinčića. Sniman je na slikovitom Grobničkom polju i u studiju Filipa Gržinčića u samom srcu Rijeke, te je kao i sama naslovnica obeležen motivom maslačka, skromnog, a ipak snažnog cveta koji u sebi nosi poruku lakoće i prozračnosti koja metaforički odražava stihove rock singla “Eter”.

Oni su predvodnici novog riječkog muzičkog talasa… One Possible Option objavili album “No King”

Velika je novost za One Possible Option što je “Eter” prva pesma benda na hrvatskom jeziku, izraz njihove želje za direktnijom komunikacijom s publikom kojoj najčešće sviraju. Pesma, čiji tekst potpisuje Karmen Kasapović, majka frontmena benda, priča o težnji ka smislenijem načinu postojanja, budeći u slušaocima razmišljanja o srži života i međuljudskim odnosima.

One Possible Option/Photo: Filip Kovačević

One Possible Option, kojeg uz Dejana Adamovića i Borisa Brailu, čine otac i sin, Zdravko i Deni Kasapović, ovim spotom i albumom nastavlja da inspiriše i pokreće, dodirujući srca i misli svoje publike.

– Za nas je “Eter” u suštini saosećanje, empatija, stremljenje osobe da u životu bude korisna i pruža utočište onima kojima je to najviše potrebno, dok je muzički ovo pesma u kojoj najviše trenutno uživamo na probama… Između ostalog i zbog toga što poruka i s nama samima zbog jezika lakše i direktnije rezonuje u trenutku izvedbe – poručili su momci iz benda.

Honesty is Everything… Riječki One Possible Option otkrio još jedan singl s predstojećeg albuma

Album će se naći na gramofonskoj ploči i streamingu od 14. maja, obećavajući mešavinu energičnosti rocka, širok pristup zvučno i lirsku introspekciju, s Kasapovićevim vokalima koje kritika naziva ponajboljim na hrvatskoj sceni.

Pogledajte spot za “Eter”:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime