Kulise predstavile novo studijsko izdanje “Mrlje”

0
112
Kulise (Rokerijada 2020)/ Photo: AleX
Oglasi

Jagodinski bend Kulise objavio je digitalno izdanje svog drugog studijskog albuma pod nazivom “Mrlje“ (Multimedia Music).

Album “Mrlje“ sadrži deset pesama, a sniman je u periodu između aprila i maja 2023. u studiju Studiović na Vračaru.

Za razliku od prvog albuma “Strpljen-spašen” koji je žanrovski raznolikiji i na kome je bilo brojnih uticaja ne samo alternativnog roka, grandža i panka već i primesa fanka i džeza, sa pesmama ispraćenim saksofonom, trombonom i klavirom, ovo izdanje je dosta konkretnije i zrelije u svom izrazu.

Kulise, BARF 2023/ Photo: AleX

– Album je sniman “na živo”, u dva do tri tejka, što mu daje na sirovosti i samim tim dosta garažniji zvuk. Pored tvrđeg zvuka, atmosfera albuma je dosta mračnija i prljavija – kazali su članovi benda i dodali da se kroz album provlače brojne teme egzistencijalizma, društvenog i moralnog zagađenja i ljudske dvoličnosti koja u svojoj najgoroj formi može da dovede do neizbežne ljudske propasti i kolapsa:
– Uprkos tome, album ni u kom slučaju ne zagovara fatalistički i pasivni pogledu na svet, već ga treba sagledati kao kritički osvrt na ono što bi trebali kao pojedinci fundamentalno da menjamo u svojoj kolektivnoj svesti i na čemu moramo da radimo kako bi ispravili greške koje činimo i učinili svet boljim.

Snimatelj na albumu je Dušan Dušanović, miks i master radio je Petar Milutinović, a omot i dizajn potpisuje Aleksandra Trajković.

Postava benda Kulise koja je učestvovala na snimanju albuma: David Milošević (vokal, gitara), Dušan Stošić (gitara, vokal), David Stevanović (bas gitara) i Petar Milutinović (bubanj).

Kulise( Rokerijada 2020)/ Photo: AleX

Bend Kulise za naredni period najavljuje nekoliko živih nastupa na kojima će publici prezentovati svoje novo izdanje.

Ono što je za sada sigurno je da su 4. maja u KC Labu u Novom Sadu, 10. maja čeka ih Svitac u Jagodini, 17. maja nastupaju u URMUS-u u Beogradu a 17. avgusta čeka ih Grizzly u Kruševcu.

Album “Mrlje“ dostupan je na YouTube kanalu Multimedia Music kao i na svim relevantnim muzičkim platformama.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime