Kortni Lav napisala pesmu “Justice for Kurt” kao odgovor na teorije zavere o smrti Kurta Kobejna

0
364
Kortni Lav/Photo: YouTube printscreen
Oglasi

Kortni Lav napisala je novu pesmu pod nazivom “Justice for Kurt” koja se odnosi na teorije zavere o smrti njenog supruga, frontmena grupe Nirvana, Kurta Kobejna, ali izostavila je sa svog predstojećeg albuma jer smatra da bi “uništio” ploču, kako je rekla Marku Marunu na njegovom WTF podcastu.

“Justice for Kurt” takođe je naziv fan stranica na društvenim mrežama — Instagramu, Twitteru i Facebooku — koje dovode u pitanje službeni izveštaj o Kobejnovoj smrti.

Kortni Lav: Kobejn bi bio oduševljen kako je pesma “Rape Me” iskorišćena u seriji “Succession”

– Zove se ‘Justice for Kurt’ – objasnila je pre nego što jeiskritikovala potencijalne slušaoce. – I pesma je super, ali smo razmišljali kao, “Ok, oni su preglupi”. To bi progutalo celu priču celog albuma.

– Napisali smo tajnu pesmu koju ne možemo da stavimo na album jer traje samo dva minuta i 24 sekunde, ali to je rock pesma – odgovorila je Lav na njegovo pitanje da li još uvek stvara rock muziku.

Kortni Lav se javno izvinila Dejvu Grolu i Trentu Reznoru… Mada, ono što je napisala pre toga, pas s maslom ne bi progutao

– Nije vredno toga. Ako ću da napišem jebenu pjesmu pod nazivom “Justice for Kurt”, to će biti jebeni crv u uhu. Ali neću to da stavim na svoju ploču da je uništim, zar ne? Ne treba mi da mi Kurt uništava još toga, u redu? Hvala. Volim ga, ali ne.

– Usput, još uvek se provlači da sam ja taj, znate, psihopata koji ga je, znate, ubio. Kad odem na internet, ne mogu to da izbegnem. I moja ćerka ne može da ne vidi to – dodala je Kortni Lav.

Kortni Lav objavila fotku s Kobejnom i napisala: Moj život je od tada najmračnije s*anje koje možete da zamislite

Ipak, pesmu planira da objavi, ali tek pošto objavi novu ploču.

Kobejn je počinio samoubistvo kada je imao 27 godina, 1994. Nirvana je objavila tri uticajna albuma pre nego što se raspala s njegovom smrću. Hole, grupa Kortni Lav, 1994. objavila je “Live Through This”, a usledili su “Celebrity Skin” (1998.) i “Nobody’s Daughter” (2010.). Lav danas deluje kao solo izvođačica.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime