Kortni Lav otkrila zašto je napustila glumu: Niko mi nije verovao… pokret #MeToo je za mene stigao prekasno

0
339
Oglasi
Kortni Lav/Photo: facebook@courtneylove
Kortni Lav/Photo: facebook@courtneylove

Kortni Lav tvrdi da je “gomila #MeToo incidenata” dovela do njene odluke da stavi glumačku karijeru na dugu pauzu.

KORTNI LAV ODUŠEVLJENA OBRADOM NJENE “PESME IZ TOALETA” KOJU JE OTPEVALA MAJLI SAJRUS

Pre nego što je bila poznata kao frontwoman grupe Hole i udovica Kurta Kobejna, Kortni Lav bila je glumica. Debitovala je u biografskom “Syd and Nancy” 1986. a do 2002. nanizala je uloge u filmovima kao što su “Basquiat”, “Feeling Minnesota”, “200 Cigarettes” i “Man On The Moon”. Najbolje je zapamćena po filmu “The People vs. Larry Flynt” gde glumi rame uz rame uz Vudija Harlesona, a uloga je nagrađena i Zlatnim globusom.

Kortni Lav u filmu “The People vs. Larry Flynt”
Kortni Lav u filmu “The People vs. Larry Flynt”

Posle toga usledila je pauza duga 15 godina, a sada je na Instagramu objavila da je filmsku karijeru stavila toliko dugo na čekanje zbog seksualnog uznemiravanja koje se sada proziva u #MeToo pokretu.

– Niko mi nije verovao, a tome nije bilo kraja. Pa sam otišla. Možda ću u svom sledećem životu biti dovoljno snažna i sposobna da tako nešto izdržim… Skidam kapu onima koji su to uspeli – napisala je.

Harvija Vajnstina je još 2005. nazvala seksualnim predatorom, nakon što je upitana za savet mladim glumicama kako da uspeju u Holivudu.

– Ako vas Harvi Vajnstin pozove na privatni party u njegovu sobu u Four Seasons hotelu, nemojte ići – rekla je Kortni jedno deset godina pre nego što je eksplodirao #MeToo pokret otkrivanja muškaraca koji su iskorišćavali poziciju moći kako bi odvukli mlade zvezde šoubiznisa u krevet.

HL/Izvor: muzika.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime