Kako je srpski crtać postao globalni fenomen… Disney otkupio animirani serijal “Om Nom Stories”

0
114
Om Nom Stories, screenshot
Oglasi

Kompanija Disney otkupila je prava za međunarodno prikazivanje srpskog animiranog dečjeg serijala “Om Nom Stories” na svojoj platformi Disney +, saopštili su danas producenti.

Serijal je rezultat rada tima animatora, reditelja i dizajnera zvuka iz Srbije i sveta, koji je privukao na YouTubeu oko 4,1 miliona pretplatnika i više od 3,5 milijardi pregleda, istaknuto je u saopštenju.

Disney najavio “modernizaciju” Bambija… Hoće da izbace ključne stvari, jer je današnja publika “osetljiva” (?!)

“Prikazivanje na Disney+ predstavlja novo poglavlje za 250 epizoda serije, koje će biti dostupne na 17 jezika. Ovaj animirani projekat je zasnovan na popularnim igricama ‘Cut the Rope'”, naveli su producenti.

Izvršni producent studija Metaxilasis iz Beograda i producent serijala Dmitrij Gorbunov je ocenio da se “Om Nom Stories” – “iz skromne serije pretvorio u globalni fenomen koji ljudi vole”.

– Iskreno se nadam da će ovo preslatko zeleno čudovište nastaviti da osvaja srca svuda, da širi oduševljenje i rasplamsava maštu dece širom planete – poručio je Gorbunov.

Disney opet pravi… gluposti: Snežana je latino, patuljci nisu mali, a princ joj – ne treba

Serijal prati komične dogodovštine neodoljivog junaka iz popularne igrice, smotano čudovištance po imenu Nibl (Nibble) Nom, a tu su i njegova supruga Om Nel (Nelle) i nestašni sin.

Serijal “Om Nom Stories” realizovan je za britansku kompaniju Zeptolab sa Sound Guru Studios iz Beograda.

Kralj je pao, živeo novi kralj… Disney Plus je upravo prestigao Netflix po broju pretplatnika

Kako je najavljeno, studio Metaxilasis razvija novi projekat animiranog serijala “Mozgić Borko i Motorko”, koji će biti predstavljen u okviru programa Animation Production Days na Festivalu animiranog filma u Štutgartu u aprilu.

Deca u Srbiji će moći da od jeseni prate serijal koji prati Mozgić Borka i njegovog robota, psa Motorka u pustolovinama po Vaugradu, gde rešavaju svakodnevne probleme primenjujući tehničke veštine, maštu i snagu prijateljstva, najavljeno je u saopštenju.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime