“Neka danas popravi juče”… Nova pesma Krajnjeg sjevera o usamljenosti i promeni

0
94
Krajnji sjever/ Photo: youtube.com printscreen
Oglasi

Prošle godine publici su se predstavili prvim singlom “Grad”, a sada je podgorički Krajnji sjever objavio još jednu pesmu pod nazivom “Neka danas popravi juče”.

Drugi singl ove grupe na opisuje usamljenost u gusto naseljenoj sredini, ali i podseća da je za promenu dovoljan trenutak.

– I ova pjesma, kao i prethodna, donosi jednu univerzalnu temu. Identifikacija sa njom je laka. Novo vrijeme i ubrzani tokovi razvoja donijeli su brojne prepreke kada se radi o komunikaciji. Naročito onoj koja bi mogla izroditi nešto kreativno. Svi smo u potrazi za tim ‘susretima koji bi mogli donijeti snove i stvaranja – kazali su članovi benda benda.

U gradu mrak, u mraku strah… Podgorički bend Krajnji sjever objavio debi singl “Grad”

Grupa Krajnji sjever novim singlom izražava intimnu vezu između pojedinca i grada, istovremeno ističući koliko je lako zanemariti lepotu trenutka usred gužve i buke.

Krajnji sjever, cover/ Photo: Kirill Lazarev

Pesma “Neka danas popravi juče“ ne samo da nas tera na razmišljanje o svojim životima u gradu, već nas i podstiče da se osvrnemo na male trenutke koji često prolaze neprimećeni, a imaju moć da nam donesu značajne promene.

Iako govori o (ne)snalaženju u vrtlozima dnevne rutine, “Neka danas popravi juče“ samim naslovom, ali još više građenjem pozitivnog naboja muzikom i aranžmanom zaista odslikava dolazak novog jutra, a sa njim i novih ideja. I susreta.

Vizual za novi singl je, kao i prošlog puta urađen u DIY varijanti, a Krajnji sjever i zašto.

– Mnogo nam se sviđa takav pristup u postepenom kreiranju audio vizuelne slike nečega što će jednog dana biti album. Pokušavamo da svom zvuku damo i neke zanimljive i nepretenciozne kadrove. Naravno da velika produkcija znači puno, posebno novim bendovima, ali nas potpuno ispunjava kada se igramo na polju između taktova i frejmova. Uradi sam estetika je zbog razvoja tehnologije prilično zapostavljena. Drago nam je da je makar malo održimo u životu. Za sada nam takav način izražavanja potpuno odgovara.

Bend čine gitarista Ivan Mrdak, bubnjar Đorđe Sulaver, klavijaturista Ivan Andrijašević i basista Dragan Lučić.

Pesma je snimana u studiju Stivi, a produkciju potpisuje Stefan Pantović. Dron: Danilo Ćulafić.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime