Glumci i sportisti zezali Ilona Maska, pa ostali bez Twitter naloga…

0
401
Ilon Mask/Photo: YouTube printscreen
Oglasi

Brojnim holivudskim glumcima, ali i nekim poznatim američkim sportistima s verifikovanim Twitter nalozima suspendivani su profili zbog ismevanja Ilona Maska, novog šefa te društvene platforme.

Ilon Mask poručio Netflixu: Gubite pretplatnike jer vas je uhvatio “virus osvešćenog uma”

Izvršni direktor Tesle i osnivač/izvršni direktor SpaceX, koji je prošlog meseca kupio Twitter za 44 milijarde dolara, pa potom otpustio 4.000 zaposlenih, napisao je 6. novemmbra na platformi da će ubuduće svaki Twitter profil koji se bavi lažnim predstavljanjem bez jasnog navođenja ‘parodije’ biti trajno suspendovan.

Poslednjih dana brojne glumačke zvezde upotrebile su (proverene) sopstvene naloge kako bi oponašale Maskove. Američke komičarke Sara Silverman i Keti Grifin tako su ubrzo ostale bez profila.

Šta je Neuralink? Ilon Mask pravi čip koji će streamovati muziku direktno u ljudski mozak…

Sari Silverman suspendovan je nalog pošto je promenila svoje ime i profilnu sliku u Maskovu. Prema Rolling Stoneu, kratko vreme koje je imala predstavljajući se kao Mask iskoristila je za tvitovanje: “Ja sam apsolutistkinja slobode govora i svaki dan jedem g…. za doručak”.

Komičarka Keti Grifin, u međuvremenu, iskoristila je svoj novi parodijski Mask profil da pošalje političku poruku pre nego što je bila suspendovana. Uoči predizbora u SAD, napisala je: “Posle mnogo žustre rasprave sa ženama u mom životu, odlučila sam da je glasanje za plavo za njihov izbor jedino ispravno. (One su takođe seksi žene, btw.) #VoteBlueToProtectWomen”.

Među ostalim poznatim facama koji su navodno pogođeni suspenzijom računa zbog parodiranja Maska su “Mad Men” zvezda Rič Zomer i bivša NFL zvezda Kris Klu.

Pevačica Grajms napustila Ilona Maska, pa mu poručila: Napraviću lezbejsku komunu u svemiru

Otkako je Mask preuzeo vlast, on ne samo da je najavio planove da proverene korisnike natera na plaćanje mesečne naknade, već je i otpustio polovinu svog osoblja što je donelo veliki pad prihoda na platformi. Takođe je izazvao i namerno gašenje profila od strane nekih muzičkih i filmskih zvezda u znak neslaganja s politikom otpuštanja. Guardian je čak objavio i članak-uputstvo kako ugasiti profil na Twitteru.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime