Glam rok zvezda i zlostavljač dece Geri Gliter vraćen u zatvor posle samo šest nedelja na uslovnoj slobodi…

0
1446
Oglasi
Geri Gliter/Photo: Andy Thornley, wikipedia.org

Pol Frensis Gad, poznatiji pod umetničkim imenom Geri Gliter, velika engleska glam rok zvezda 70-ih, vraća se u zatvor na odsluženje 16-godišnje kazne zbog posedovanja dečje pornografije, seksualnog zlostavljanja dece i pokušaja silovanja maloletnice. . Odbor za uslovni otpust odlučio je da Geri Gliter neće biti pušten iz zatvora.

Glem zvezda iz sedamdesetih Geri Gliter pušten je na slobodu nakon što je odslužio polovinu svoje 16-godišnje kazne krajem prošle godine, ali je vraćen u zatvor manje od šest nedelja kasnije kada je otkriveno da je prekršio uslovnu slobodu nakon što je ponovo izvršio krivično delo gledajući slike dece.

Lizzo optužena za seksualno zlostavljanje: Terala svoje plesačice na bizarne perverzije…

Posle saslušanja za uslovni otpust, odlučeno je da Gliter, koji je napunio 79 godina, ostane u zatvoru. Prvobitno je podnet zahtev da ročište za uslovni otpust bude javno, ali je zahtev odbijen i saslušanje je održano iza zatvorenih vrata nakon što je odlučeno da bi bilo preteško kontaktirati sve Gliterove žrtve.

U odluci objavljenoj 7. februara, odbor za uslovni otpust rekao je da veruje da bi puštanje u ovom trenutku bilo pogrešno.

Roker pedofil pretučen i izboden nožem u zatvoru, bori se za život…

Optužbe protiv Gerija Glitera prvi put su izašle na videlo kada je imenovan i uhapšen u okviru operacije Yewtree – policijske istrage o skandalu Džimija Sevila. Bio je u zatvoru 2015. zbog seksualnog zlostavljanja tri učenice između 1975. i 1980. godine.

Dve žrtve su tada imale 12 i 13 godina, a napadi su se dogodili kada ih je Gliter pozvao iza scene u svoju garderobu, izolujući ih od roditelja. Treći incident dogodio se 1975. godine kada se pevač uvukao u krevet devojčice koja je tada imala manje od 10 godina i pokušao da je siluje. Osuđen je na 16 godina zatvora.

Nisu svi srećni zbog biografskog filma o Majklu Džeksonu… Ako je pedofil dovoljno bogat i popularan, društvo će mu oprostiti?

Glter je bio na brojnim top listama 70-ih, ali je izgubio popularnost kada je uhapšen i zatvoren zbog posedovanja hiljada slika zlostavljanja dece. Kasnije je proteran iz Kambodže 2002. nakon izveštaja o optužbama za seksualne zločine, a osuđen je za seksualno zlostavljanje dve devojčice, starosti 10 i 11 godina, takođe u Vijetnamu 2006. godine, gde je proveo dve i po godine u zatvoru.

Ričard Skorer, advokat koji zastupa jednu od Gliterovih žrtava, rekao je da je Odbor za uslovni otpust doneo ispravnu odluku jer on i dalje predstavlja rizik za decu i nikada nije pokazao kajanje, ističući:

– Osloboditi ga bilo bi potpuno pogrešno i drago nam je da je odbor za uslovni otpust uradio pravu stvar. Nadamo se samo da Gliter sada služi punu kaznu jer je potpuno nepravedno da naš klijent mora da trpi ovaj Gliter cirkus iznova i iznova.

Miki Rork na meti fanova, jer snima sa Polanskim: Radiš sa pedofilom, daj mu da ti čuva ćerke…

Veće koje je proučavalo slučaj takođe je odlučilo da je odluka da se Gliter vrati u zatvor opravdana i istaklo ono što su videli kao nedostatak empatije prema žrtvi koju je nastavio da pokazuje dok je bio u zatvoru i van njega.

U martu 2023. objavljeno je da Netflix razvija trodelnu dokumentarnu seriju o Geriju Gliteru.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime