Nisu svi srećni zbog biografskog filma o Majklu Džeksonu… Ako je pedofil dovoljno bogat i popularan, društvo će mu oprostiti?

0
458
Majkl Džekson/Photo: YouTube printscreen
Oglasi

Jedan od budućih filmskih projekata o kojem se prošle nedelje najviše pričalo sigurno je biografski film o Majklu Džeksonu pa je tako objavljeno da će ga režirati Antoan Fukua dok će slavnog pevača glumiti njegov nećak Džafar Džekson.

Na prodaju katalog Majkla Džeksona… Za polovinu prava, fondacija traži skoro milijardu dolara

Na to je reagovao reditelj reditelj Den Rid koji je pre četiri godine za HBO snimio dvodelni dokumentarac “Leaving Neverland” u kojem govore dve žrtve seksualnog napastovanja Majkla Džeksona. Tim dokumentarcem bačeno je novo svetlo na stare optužbe protiv Džeksona vezane za pedofiliju, ali Rid misli da se optužbe protiv “kralja popa” ne shvataju dovoljno ozbiljno. Tim povodom objavio je kolumnu u britanskom listu Guardian gde je ponovio svoje kritike Džeksona I naveo zašto još uvek veruje da je pevač kriv uprkos tome što je na sudu oslobođen.

Odlučeno: Bratanac Džafar Džekson glumiće Majkla Džeksona u biografskom filmu o kralju pop muzike

“Najšokantniji uvid u ‘Leaving Neverland’, i najbolniji za svakog roditelja da ga prihvati, je da, kao deo procesa manipulacije, grabljivac tera dete da se zaljubi u njega, pretvarajući ga u sakrivca u zlostavljanju”, napisao je Rid. “Dakle, žrtve seksualnog zlostavljanja dece će – zbunjujuće za neupućene – opravdavati svoje zlostavljače i štititi ih godinama ili decenijama. Zato je Robson postao ključni svedok odbrane na suđenju Džeksonu za seksualno zlostavljanje dece 2005. godine i bio ključan u njegovom oslobađanju. Porota je poverovala Robsonu i proglasila pevača nevinim. Sada priznaje da je lagao na sudu kako bi zaštitio svog mentora i zlostavljača”.

Najmlađi sin Majkla Džeksona (da, onaj što je kao beba visio s balkona), prvi put govorio o svom ocu posle njegove smrti…

“Ono što nam potpuni izostanak besa koji prati najavu ovog filma govori jeste da je Džeksonovo zavođenje još uvek živa sila koja deluje ispod zemlje”, napisao je. “Čini se da su mediji, njegovi obožavaoci i ogromna starija demografija koja je odrasla uz Džeksona, voljni da ostave po strani njegov nezdrav odnos s decom i jednostavno podrže njegovu muziku”.

Tajni dnevnik Majkla Džeksona… Hteo je “samo” jedno – da bude besmrtan

Rid je završio svoj prilog napisavši:

“Autorima filma kažem: kako ćete predstaviti trenutak kada Džekson, odrastao muškarac u svojim 30-im, uzme dete za ruku i odvede ga u spavaću sobu? Kako ćete opisati šta će se sledeće dogoditi? Zaobilazeći pitanje Dćeksonove sklonosti spavanju s mladićima, šaljete poruku milionima osoba koje su preživele seksualno zlostavljanje kao deca. Ta poruka glasi: ako je pedofil dovoljno bogat i popularan, društvo će mu oprostiti”.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime