Dogovoreno snimanje biografskog filma o Bonu Skotu, kultnom prvom pevaču AC/DC, odabran i glavni glumac

0
201
Bon Skot/Photo: wikipedia.org/Elfast
Oglasi

Priča o ranim danima pokojnog frontmena grupe AC/DC Bona Skota trebalo bi da stigne u bioskope u biografskom filmu koji se trenutno razvija u Zapadnoj Australiji.

“Kid From Harvest Road” će pratitii mladog Skota kako luta ulicama Fremantla 1960-ih, prateći svoj put od problematične mladosti do globalno poznatog umetnika.

Poslednja noć Bona Skota…

Film se razvija u saradnji između HALO Films i Protocol Pictures. Pisac Stiven Belovski i koscenarista/direktor Dejvid Vinsent Smit su na čelu projekta, sa scenarijem koji je odobren od strane Skotove zadužbine.

Producent filma je Tim Dafi, a izvršni producenti Ijan Hejl i Niko Mezino.

– Oduševljeni smo što smo krenuli na ovo putovanje da osvetlimo rane godine Bona Skota – rekao je Ijan Hejl iz Halo Filmsa.

– Njegova priča je priča o otpornosti, strasti i nemilosrdnoj potrazi za svojim snovima. Kroz ovaj film želimo da odamo počast njegovom nasleđu i inspirišemo publiku transformativnom snagom muzike i odlučnosti.

Bon Skot pre AC/DC … Objavljeni remasterizovani albumi australijskog benda Fraternity

Li Tajger Halej, koji je nedavno imao važnu ulogu u “Boy Swallows Universe”, uskočiće u cipele mladog Bona Skota. I sam dečak iz Frimentla, Halej je bio prvi izbor za producente zbog svog magnetizma koji istinski odražava Bon Skota.

Li Tajger Halej – Boy Swallows Universe. NEtflix promo

Prenošenje priče o ranim godinama Bona Skota na veliko platno bio je projekat strasti za pisca Stivena Belovskog.

– Bio sam zaista inspirisan njegovim harizmatičnim likom, ali ono što me je najviše zanimalo je njegov rani život, a ne karikatura koju svi poznajemo na sceni – rekao je.

Porodica Bona Skota dobila bitku oko prava na ime pokojnog pevača AC/DC

“Bio je tinejdžer koji jelutao ulicama Frimentla… ovo je ljubavno pismo Frimantlu i Bonu ponovo zamišljeno očima autora”, piše u opisu projekta.

Očekuje se da produkcija filma “Kid From Harvest Road” počne početkom 2025.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime