Bon Skot pre AC/DC … Objavljeni remasterizovani albumi australijskog benda Fraternity

0
383
Oglasi
Bon Skot/Photo: wikipedia.org/Elfast
Bon Skot/Photo: wikipedia.org/Elfast

Kompletni snimci australijskog progresiv rock sastava Fraternity – u kojem je nastupao budući pevač AC/DC Bon Skot – objavljeni su u posebnom remasterizovanom izdanju, javlja NME.

Box set, naslovljen “Seasons of Change – The Complete Recordings, 1970-1974”, sastavio je muzički promoter i istoričar Adelaida Viktor Maršal u saradnji s preživelim članovima benda i njihovim menadžerom Hamišom Henrijem.

PRE TAČNO 16 GODINA OBJAVLJENA JE NAJKONTROVERZNIJA LISTA IKADA… NA NJOJ, ON JE NAJBOLJI PEVAČ SVIH VREMENA, ISPRED FREDIJA I PLANTA

Materijal je objavljen 22. januara u izdanju Cherry Red Records, a box-set uključuje dva originalna albuma benda – “Livestock” i “Flaming Galah” – zajedno s njihovim singlovima, remasterizovanim s Henrijevih originalnih kaseta. Oba albuma imaju Skota na glavnom vokalu.

Uključen je i ceo, ranije neobjavljeni album, pod nazivom “Second Chance”, koji takođe uključuje vokalne i kantautorske doprinose Skota. Pevač je bio glavni vokal Fraternitya između 1971. i 1973. godine, pridruživši se grupi AC/DC na vokalima sledeće godine, pa sve do svoje smrti 1980. godine.

– Ostvario mi se san da radim s jednim od najvažnijih australijskih pionirskih pub rock sastava – komentarisao je Maršal u izjavi. Istoričar je pronašao izgubljene snimke dok je vodio intervjue za biografiju koju je napisao o bendu.

– Nadam se da će svi članovi Fraternitya konačno dobiti priznanje koje zaslužuju i ispričati svoju pravu priču – rekao je on.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime