Pre tačno 16 godina objavljena je najkontroverznija lista ikada… Na njoj, on je najbolji pevač svih vremena, ispred Fredija i Planta

0
305
Oglasi
Bon Skot/Photo: wikipedia.org/Elfast
Bon Skot/Photo: wikipedia.org/Elfast

Legendarni pevač još legendarnijeg australijskog hard rok benda AC/DC Bon Skot, danas bi napunio 74 godine. To se, nažalost, neće desiti, jer je Skot preminuo u februaru 1980. pod dosta sumnjivim okolnostima, posle jedne lude zabave u Londonu navodno od prevelike količine alkohola, na vrhuncu slave benda.

Sa bendom je snimio šest uspešnih albuma, uključujući kultni “Highway to Hell”, njegov poslednji, a magazin Classic Rock ga je u julu 2004, godine magazin Classic Rock ga je stavio na mesto broj jedan na listi “100 najvećih frontmena svih vremena” ispred Fredija Merkjurija i Roberta Planta.

AC/DC je nakratko razmišljao o raspadu, ali je grupa ubrzo pronašla novog pevača, Brajana Džonsona, iz britanskog glam rok benda Geordie. Nakon samo pet meseci objavili su album “Back in Black”, posvećen Skotu, koji je postao drugi najprodavaniji album u istoriji. Jedini prodavaniji od njega je Majkl Džeksonov “Thriller”.

PRE 40 GODINA BRAJAN DŽONSON STAO JE PRED MIKROFON AC/DC… IPAK, ZA NEKE FANOVE UVEK JE OSTAO SAMO ZAMENA ZA BONA SKOTA

Skot čije je pravo ime Ronald Belford Skot, pre ulaska u slavni bend, bio je član grupe The Spektors gde je svirao bubnjeve i povremeno pevao. Bendu AC/DC se priključio godinu dana po njegovom osnivanju 1974. godine, zamenivši Dejva Evansa.

Da li je Skot, kako smatra Classic Rock zuaista “najveći svih vremena”, svako treba da odloči za sebe. Ali da je bio veliki – jeste. Evo i dokaza:

HL

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime