Dobrodošli u kuću Harija Stajlsa… Britanski muzičar objavio album “Harry’s House”

0
379
Oglasi
Hari Stajls/Photo: Menart promo
Hari Stajls/Photo: Menart promo

“Harry’s House” je duboko lična posveta umetnika koji nikada nije zvučao radosnije, sigurnije i opuštenije, zagledan u budućnost.

Treći solo album Harija Stajlsa je pun pesama čija je tema komplikovana ljubav i sirova emocija, koja ga prvi put predstavlja na ovako ogoljen naćin, pokazujući da je Hari u međuvremenu sazreo u jednu od najkreativnijih pop snaga svetske muzičke scene, da je zvezda koje odbija da stoji u mestu.

Nakon što je izašao, vodeći singl sa novog albuma, “As It Was” (1.4.2022), postao je instant hit debitovavši istovremeno na mestu #1 britanske i američke liste singlova.

METAMORFOZA HARIJA STAJLSA: NIJE MU DOVOLJNO DA BUDE TINEJDŽ ZVEZDA… OVAJ MOMAK HOĆE I MOŽE VIŠE

“As It Was” je oborio rekord kao nastrimovanija pesma u jednom danu prema podacima servisa Spotify, a još uvek važi za najstrimovaniji singl 2022.godine. Odmah nakon izlaska singla, Hari  je održao dva trijumfalna nastupa pred 100.000 ljudi, kao headliner Coachella festivala (15. i 22. aprila).

Pesme sa albuma “Harry’s House” Stajls je pisao u saradnji sa proverenim višegodišnjim saradnicima a to su Tajler Džonson, Kid Harpun i Mič Rouland, iskoristivši na kreativan način vreme karantina. Hari je tokom pandemije menjao lokacije pa su pesme nastajale u Los Anđelesu, gde se zatekao za vreme prvog lokdauna, a potom u Tokiju, da bi ih zaokružio u svom domu u Engleskoj.

Muzički, ovaj album je više avanturistički, u rasponu od elegantnih R’n’B ritmova (“Late Night Talking”, “Cinema”), do sinti-pop proslava (“Love Of my Life” i “Music For A Sushi Restaurant”). Prisutne su takođe i moćne gitarske balade poput “Boyfriends”, “Little Freak” i “Matilda”. To je emotivno najintimniji album mladog umetnika do sada, gde Hari duboko ulazi u teme koje je uvek istraživao kao autor: identitet, zajednica, ljubav. Ove pesme govore o domu izgrađenom od emocija i uspomena, koga možete poneti sa sobom, gde god da idete. To je dodatno iznenađenje ovog albuma, muzička dobrodošlica u Harijev dom u kome se svi osećamo kao kod svoje kuće.

harrys house, cover
harrys house, cover

Britanski kantautor objavio je svoj prethodni album “Fine Line” u decembru 2019 godine, spojivši aplauze kritike sa rekordnim komercijalnim uspehom, debitujući na mestu #1 Billboard liste albuma u prvoj nedelji nove decenije ovog veka. “Fine Line” je isporučio epohalne hitove poput “Adore You”, “Lights Up”, “Golden”, “Treat People With Kindness”. “Watermelon Sugar” je postao njegov prvi singl broj jedan, šest meseci nakon što ga je premijerno izveo u šou “SNL”, gde je po prvi put bio domaćin.

Upravo je ova pesma srušila i poslednje neverne Tome, kada je njegova muzika u pitanju a donela mu je i pretstižnu nagradu Grammy, za pop solo nastup, kao i BRIT 2021 nagradu za najbolji britanski singl. “Watermenlon Sugar” je zvučao tako sveže, kao ni jedna druga pesma na radiju, a njen blistavi ritam definisao je pop erotiku nove ere.

HARI STAJLS POKRAO BITLSE? ŠTA VI MISLITE…

“Fine Line” je postao retka vrsta albuma koji je najbolje sumirao trenutak u kome smo živeli, postavši hit koji je prerastao u svetski kuturni fenomen. Za mnoge, on je bio izvor svetlosti i nade u teškim vremenima pandemije, i ne čudi da ga je magazin Rolling Stone uvrstio u 500 najboljih muzičkih albuma svih vremena, čime je “Fine Line”  zauzeo svoje mesto u istoriji među klasicima.

“Fine Line” je bio na mestu #1 u 20 zemalja, a ostvario je dvostruko platinasti tiraž, sa više od 5 milijardi strimova. Album je u prvoj nedelji izlaska prodat u 478.000 komada, što ga čini najprodavanijim izdanjem u jednoj nedelji u istoriji praćenja muzike (Agenicja Nielsen prati od 1991). Zbog pandemije, turneja Love On Tour je odložena da bi se Harry na koncertne bine  vratio 2021.godine.

Pre pet godina Hari Stajls  je iznenadio svet svojim istoimenim debi albumom, sofisticiranim izborom pesama koje su tada prkosile pop klišeima. Klavirska balada “Sign Of The Times” izabrana je za pesmu godine po magazinu Rolling Stone. To je bio više nego dovoljan pokazatelj da je Stajles, nakon što je pre 12 godina započeo karijeru u boy bendu One Direction, spreman da napreduje i da evoluira kao kompletan umetnik.

UKRAJINKA REŽIRALA NOVI SPOT HARIJU STAJSLU, SNIMANJE POČELO DAN PRED RAT, A SAD U JEDNOM DANU SAKUPILI 20 MILIONA PREGLEDA

Paralelno sa muzičkim, Harry Styles se ostvaruje i u filmskom svetu, a na velikom ekranu se pojavio u filmu “Dunkirk”, vizionara Krisa Nolana, u Marvelovoj franšizi je igrao Erosa, a očekuju ga premijere dva filma “My Policeman” i “Don’t Worry Darling”.

Ovoga leta, Hari Stajls nastavlja svoju produženu “Love On Tour” turneju, tokom koje će promovisati i upravo objavljeni novi album, “Harry’s House” (Columbia Records/Menart).

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime