Jovan Milovanović Quartet objavio album “Away from you” za američku diskografsku kuću Shifting Paradigm Records

0
580
Oglasi
Jovan Milovanović kvartet/Photo: Vladan Cvetković
Jovan Milovanović kvartet/Photo: Vladan Cvetković

Debi album “Away from you” beogradskog džez gitariste i kompozitora Jovana Milovanovića koji je snimio sa svojim kvartetom, uz podršku SOKOJ-a koji je prepoznao značaj u realizaciji celog projekta, zvanično je objavljen u izdanju američke izdavačke kuće Shifting Paradigm Records iz Mineapolisa.

– Album “Away from you” je nastao, pre svega, iz potrebe da se izrazim, kako bih sve ono što ne bih mogao rečima, izrazio kroz muziku. Takođe, posledica je svojevrsnog pritiska savesti, koja mi je govorila da sve ono što sam do sada komponovao i stvorio, a što smatram lepim i kvalitetnim, treba da podelim sa svetom. Ovaj album je moje putovanje kroz koje sam upoznao divne ljude koji su mi pružili ruku i pomogli da ovo putovanje bude jedna predivna priča na kojoj sam im zahvalan – o nastanku i realizaciji albuma nam je rekao Jovan.

Away from you - Jovan Milovanović kvartet, cover
Away from you – Jovan Milovanović kvartet, cover

Pored Jovana na albumu su učestovali izvanredni srpski džez muzičari: Kristijan Mlačak na sopran i tenor saksofonu, Milan Nikolić na kontrabasu i električnom basu i Aleksandar Cvetković na bubnjevima.  Album je snimljen u Red Light Studio Belgrade.

Do sada su objavljena dva video spota u produkciji UTS Production za numere “Daisy People Music” i “Green Dream”.

Kompozicije na albumu imaju nepravilne forme, nestandardne harmonske progresije i povrh svega veoma dobru interkaciju između muzičara u kvartetu. Jovan je autor svih devet kompozicija na albumu.

– Album je, sa jedne strane, lična priča o mom životu i iskustvima, a sa druge, posveta mojim muzičkim uzorima. Ukorenjen je u džez tradiciji, ali takođe ima ličnu originalnu notu i izraz. Muzički uticaji koji su utkani u muziku ovog albuma su muzika Vejna Šortera, Bila Evansa, Čika Korije, Džpna Skofilda, Mik Gudrika, Branforda Marsalisa i Radomira Mihajlovića Točka – o albumu je rekao Jovan.

Album je podignut na sve digitalne platforme i možete ga poslušati na ovom linku.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime