Dejv Grol u memoarima otkrio kako je pozvao na večeru Pola Makartnija i AC/DC, a onda im priredio pravo iznenađenje

0
246
Oglasi
Dejv Grol/ Photo: youtube.com printscreen
Dejv Grol/ Photo: youtube.com printscreen

Memoari Dejva Grola, “The Storyteller: Tales of Life and Music” objavljeni su 5. oktobra, a među brojnim zabavnim pričama nalazi se i priča o nezaboravnoj večeri koju je frontmen grupe Foo Fighters organizovao za AC/DC i Pola Makartnija 2015. godine, koja je završena sa superzvezdama i njihovim partnerima koji plešu uz jazz bend uživo.

Ovo druženje kakvo se dešava jednom u životu organizovala je Grolova supruga Žordin 8. februara 2015. posle 57. svečane dodele Grammy nagrada u Los Anđelesu. Grol je angažovan da te večeri najavi nastupe Becka i Krisa Martina iz Coldplay, a AC/DC je bio rezervisan za izvođenje dve pesme na ceremoniji – “Highway To Hell” i naslovnu pesmu njihovog albuma iz 2014. godine, “Rock Or Bust”.

Dejv Grol izlazi iz zone komfora: Sledeći album Foo Fightersa biće “luda prog-rock ploča”…

Kako Grol otkriva u “The Storytelleru”, prvobitno je planirao da organizuje malu večeru za Pola Makartnija i njegovu suprugu Nensi u LA “Faith and Flower” restoranu posle ceremonije, ali nakon što je Makartni naleteo na članove AC/DC -a u Los Anđelesu, poziv je upućen i Brajanu Džonsonu, Angusu Jangu i kompaniji takođe.

Ostali gosti nisu ništa znali, a još jedna grupa muzičara unela bi dodatnu “boju” večeri. Grol se upoznao sa članovima jazz benda New Orleans Preservation Hall dok je snimao “Sonic Highways”, HBO seriju koja je takođe inspirisala pisanje i snimanje osmog studijskog albuma Foo Fighters, i kada je vođa benda Ben Jafe otkrio da su on i njegove kolege iz benda bili u LA iste noći, plan je počeo da se “slaže”.

Dejv Grol, memoari
Dejv Grol, memoari

“Kako bi bilo da svi mi marširamo ulicom, pa plešući upadnemo u restoran, pravo do stola, i izvedemo vam set upravo tamo?”, Grol se seća da ga je Jafe pitao.

“Uveravao sam Bena da ću, dođavola, to i učiniti i rekao da to treba čuvati u tajnosti, kako bismo sve naše počasne goste iznenadili u noći koju nikada neće zaboraviti” piše Grol.

“Nije bilo načina da se odužim ovoj muzičkoj ikoni za godine nadahnuća koje su mi dali, ali ako sam mogao da ih nasmejem, navedem da zapšešu i osete radost muzike, kao što su oni za mene činili čitav moj život, otpatio sam makar mali dug”.

Dejv Grol otkrio: Zatekao sam moju mamu kako pije pivo sa ekipom iz Green Daya

I tako se dogodilo… Pošto su gosti sedeli u “Faith and Floweru” …

“Za nekoliko sekundi restoran je preplavio gromoglasan zvuk mesinga dok su se muzičari provlačili kroz stolove pune začuđenih LA faca“, piše Grol. “Kad je početni šok splasnuo, mali podijum za muzičare postao je plesni podijum i svi su ostavili piće kako bi odveli svoje partnere na ples po celom restoranu. U tom trenutku je nestalo sve pretvaranje rokenrola u “kraljevski protokol” i ostala je samo čista radost. U jednom trenutku, dok smo zajedno plesali, Brajan Džonson se okrenuo prema meni i sa ogromnim osmehom vrisnuo: “USTVARI SAM JEBENO SREĆAN!”
“Moj posao tu je bio završen”.

HL/Izvor: loudersound.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime