Home»Muzika»Dejv Grol izlazi iz zone komfora: Sledeći album Foo Fightersa biće “luda prog-rock ploča”…

Dejv Grol izlazi iz zone komfora: Sledeći album Foo Fightersa biće “luda prog-rock ploča”…

Postoji ideja rokenrola - da on treba da potiče iz tame i da treba da bude "opasno", da bude pretnja... ne slažem se s tim

4
Shares
Pinterest Google+
Dejv Grol, Foo Fighters/Photo: facebook@foofighters
Dejv Grol, Foo Fighters/Photo: [email protected]

 Foo Fighters su bend koji, uglavnom, ima formulu i drži je se. Mogli bi da isprobaju nove i inovativne načine snimanja svoje muzike, ali na kraju obično stignu na isto odredište – rock usredsređen na muziku i prolagiđen radijskom emitovanju. Ali radi, zar ne?

Ali u novom intervjuu za Rolling Stone, frontmen Dejv Grol otkrio je kako bi mogao da zvuči sledeći album Foo Fightersa, i možda bi samo voleo da vidi kako bend krši pravila.

DEJV GROL PREPORUČIO 3 ALBUMA KOJE SVAKI MLADI MUZIČAR MORA DA PRESLUŠA…  JEDAN OD NJIH JE POTPUNO NEOČEKIVAN IZBOR

Iako trenutno ne radi novi album, Grol priznaje da postoje neke neodređene ideje koje se događaju oko njegovog pravca. Jedina tema koja se stalno pojavljuje u razgovorima je ideja da bend napravi “ludi” album inspirisan prog rockom. I to uopšte nije loša ideja, misli on.

– Svaki album koji smo napravili je odgovor na prethodni – rekao je Grol. – Dakle, sada se šuška o pravljenju lude prog-rock ploče.

DEJV GROL OTKRIO: ZATEKAO SAM MOJU MAMU KAKO PIJE PIVO SA EKIPOM IZ GREEN DAYA

Na drugom mestu, Grol se poredi sa Beatlesom Polom Makartnijem, dok je radio sa Džonom Lenonom, kada opisuje svoj pristup pisanju pesama, zbog njihove zajedničke spretnosti da naprave rok pesme koje su nekako više “slavljeničke” i ljubavne – čak i kada izazivaju ozlojeđenost. On to objašnjava ovako:

– Naravno, proklinju me jer smatram da muzika ponekad treba da bude lagana i zabavna. Postoji ideja rokenrola – da on treba da potiče iz tame i da treba da postoji neka vrsta mučenja, da bi trebalo da bude “opasno”, da bude pretnja – kaže on i dodaje:.

DEJV GROL ŠIRI SVOJE MUZIČKE VIDIKE: ĆERKA ME NAUČILA DA VOLIM MISFITS…

– Zato što sam sve to sranje video iz prve ruke, ne slažem se s tim. Nije to razlog zašto sam počeo da se bavim muzikom. Optužuju nas da izbacujemo opasnost iz rokenrola! Stvarno?! Pa, takve kritike mogu da slušam po ceo dan.

HL/Izvor: loudersound.com

Previous post

Džon Lajdon očajan posle suđenja s kolegama iz Sex Pistolsa: Na.ebao sam, totalno su me finansijski uništili... Hvala,momci!

Next post

Dženifer Aniston i dalje u šoku posle okupljanja "Prijatelja": Vreme nas je pregazilo... bilo je to brutalno "spuštanje"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *