Brus Dikinson: Sjajan je bio Roni Džejms Dio, ali Kris Kornel je najbolji glas svih generacija

0
196
Brus, Roni ,Kris/Photo: Alex/wikipedia.org
Oglasi

U novom intervjuu za Songfacts povodom objave novog solo albuma “The Mandrake Project”, Brusa Dikinsona su pitali kojim savremenim pevačima se najviše divi.

Izdvajajući pokojnog frontmena grupa Soundgarden, Audioslave i Temple of the Dog, koji je preminuo u 52. godini 2017. godine, Brus je rekao:

– Pevači generalno, jedan koji nažalost više nije s nama, Kris Kornel, bio je jedan od najboljih glasova koje smo ikada imali, bilo koje generacije. I nažalost, otišao je. Momak iz Angre (Andre Matos), takođe je otišao. Dakle, svi ovi pevači su otišli, a imali su sposobnost stvarno da ganu ljude. Mogli su da viču i vrište kao najbolji, ali imali su sposobnost da dirnu ljude svojim glasovima.

Brus je nastavio:

– Jedna od mojih najdražih izvedbi Krisa Kornela, da pokažem koliko je bio prokleto dobar, bila je izvođenje teme o Džejmsu Bondu(‘You Know My Name’ iz filma ‘Casino Royale’ iz 2006.). To je sjajna vokalna izvedba. On deli tu čast sjajnih vokalnih izvedbi s Tomom Džonsom, koji je napravio ‘Thunderball’”.

Brus Dikinson: Svi veliki heavy metal bendovi su čista buržoazija… osim jednog

– Ako netko želi da čuje neverovatan, neverovatan ‘metal’ glas, neka ide da luje Toma Džonsa i zamisli da je taj glas pevao metal ili rock. On je jednostavno strašan. Snaga, rezonanca, ton… fantastično”.

Pošto je naveo i Ronija Džejmsa Dia među svojim omiljenim pjevačima, Bruse je dodao:

– Stvar u vezi s Krisom, za mene, je bila da je imao veći emocionalni raspon od Ronija, ako ću biti iskren do kraja. Roni je stvarno lepo napravio stvar tipa ‘Stargazer’, a onda je napravio te stvari srednjovekovnog tipa kao što je ‘Temple Of The King’, koji je jednostavno prelep, toliko da umreš koliko je dobar. To je baš divno. Jedna od mojih omiljenih izvedbi Ronija Džejmsa Dia je na ‘The Butterfly Ball’ – ‘Love Is All.’ Bože! Možete da čujete da je to mlađa verzija Ronija, jer je njegov glas postao tamniji tokom godina, ali sva je snaga i dalje bila tu. Sećam se da sam slušao ‘Love Is All’ i rekao: ‘O moj Bože, njegov glas je kao kristal. Kristal s ovim krznenim delom ispod.’ Bilo je prelepo. Veliki sam obožavalac Ronija, ali Khris Kornel nam je oduzet pre nego što je uopšte počeo da daje sve od sebe, mislim. Jako tužno.

HL/Izvor: ravnododna.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime