Brus Dikinson: Svi veliki heavy metal bendovi su čista buržoazija… osim jednog

0
418
Brus Dikinson, Štark Arena 2022/ Photo: AleX
Oglasi

Uoči svog prvog solo albuma posle 19 godina, frontmen Iron Maidena dao je obiman intervju za britanski Telegraph i u njemu izneo tvrdnju koja će sigurno iznenaditi brojne fanove.

A to je da su svi veliki heavy metal bendovi buržujski, osim jednog.

Zašto Brus Dikinson misli da je Iron Maiden bolji od Metallice…

Više od četiri decenije, 65-godišnjak je predvodio Iron Maiden, najuspešnije i najomiljenije ime britanskog metala. Pobedio je rak grla 2015. godine, a njegovi hobiji uključuju takmičenje na međunarodnim turnirima u mačevanju i pilotiranje.

Jedno od pitanja bilo je da li su ga metalci ikada doživljavali kao “otmenog momka” zbog njegovog obrazovanja u javnoj školi, a Dikinson je odgovorio:

– Ne – nasmejao se on. – Uopšte nisam bio otmen momak… zapravo sam mislio da su svi tamo gomila otmenih kurvi, i rekao sam im to – rekao je Dikinson i dodao:.

Brus Dikinson objasnio zašto nema novih velikih bendova: Krive su velike kompanije koje skupljaju kajmak, a ne ulažu u nova imena…

– Priča da heavy metal pripada radničkoj klasi je stereotip jer, s izuzetkom Black Sabbatha, verovatno, nijedan od velikih heavy metal bendova nije ništa drugo nego čista buržoaija.

Kompletan intervju s Dikinsonom možete da pročitate ovde.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime