Brus Dikinson: Ovo je najbolja pesma koju sam ikada napisao…

0
1024
Iron Maiden (Štark Arena)/ Photo: AleX
Oglasi

Brus Dikinson je podelio detalje pesme za koju smatra da je najbolja koju je napisao tokom svoje slavne karijere – a to nije pesma Iron Maidena.

Iron Maiden su i dalje aktivni i planiraju da započnu svoju svetsku turneju u septembru, koja će početi u Australiji pre nego što će se završiti u Brazilu pre Božića. Međutim, Dikinsonov trenutni način razmišljanja je čvrsto fokusiran na njegovu solo karijeru nakon što je frontmen nedavno objavio svoj novi album, “The Mandrake Project”, 1. marta preko BMG-a.

Brus Dikinson: Sjajan je bio Roni Džejms Dio, ali Kris Kornel je najbolji glas svih generacija

Dikinsonova solo karijera je usporila poslednjih godina, a “The Mandrake Project” je bio njegov prv od “Tyranny of Souls” 2005. U prelaznom periodu, Dikinson je bio okupiran ludorijama širom sveta sa Maidenom, koji je objavio četiri albuma za to vreme.

Iako njegov solo rad nije toliko poznat kao Iron Maiden, Dikinson je je najponosniji baš na trenutak iz svoje solo karijere.

Tokom novog intervjua za Revolver, Dikinson je, upitan o njegovoj najboljoj pesmi, iznenađujuće je odabrao pesmu sa svog solo albuma “Balls to Picasso” iz 1994. godine, projekat koji je podstakao njegovo dugotrajno partnerstvo sa gitaristom Rojem Zijem.

Bolje hedbengovati, nego proleteti kroz šoferšajbnu… Ono kad su Iron Maiden snimili stvarno bizarnu reklamu, a Dikinson fanove nazvao “glupanima”

Kultni rok vokal rekao je:

– Rekao bih “Tears Of The Dragon”, jer ne znam šta to znači. Ali to nešto znači. Ta pesma zaista utiče na ljude. To utiče na mene.

Iako je poruka koja stoji iza pesme namerno nejasna, ovo je pomoglo “Tears Of The Dragon” da se masovno poveže sa fanovima, koji svoje značenje crpe iz Dikinsonovih emocionalno nabijenih tekstova.

Brus Dikinson: Svi veliki heavy metal bendovi su čista buržoazija… osim jednog

Iako je obično suzdržan dok razgovara o pesmi, Dikinson je sada imao šta da kaže o temi “Tears of The Dragon”:

– Znam o čemu se radi. Radi se o napuštanju, ne o napuštanju, već o prepuštanju sebe univerzumu, onome što će doći sledeće. Ali još uvek ne znam zašto su to “zmajeve suze”.

Činjenica da ni sam Dikinson ne razume naslov dovoljno govori o sumnjivoj poruci pesme, koja je otvorena za interpretaciju. Zaključio je:

– Nikada to nisam shvatio. Radi, i nešto znači, ali ne znam šta je. I zato je sjajno.

Zašto Brus Dikinson misli da je Iron Maiden bolji od Metallice…

Što se tiče materijala Iron Maidena, tokom pojavljivanja na podkastu Edija Trunka 2021. godine, Dikinson je otkrio da je “Rime of the Ancient Mariner” njegova omiljena pesma za izvođenje uživo sa bendom.

– Volim da radim tu pesmu. Element pripovedanja je genijalan, a zatim slom, neraspoloženje, zatim deo ‘prokletstva koje živi u njihovim očima’ – oh, naježim se samo dok to slušam.

Poslušajte “Tears Of The Dragon” i protumačite je – kako želite:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime