Bolje hedbengovati, nego proleteti kroz šoferšajbnu… Ono kad su Iron Maiden snimili stvarno bizarnu reklamu, a Dikinson fanove nazvao “glupanima”

1
387
Iron Maiden, Brus Dikinson/Photo: Darz Mol, wikipedia.org
Oglasi

Ministarstvo saobraćaja Sjedinjenih Američkih Država pokušalo je da iskoristi popularnost benda Iron Maidem po;etkom 90-ih u Americi, pa osmislilo jednu od najbizarnijih reklama ikada.

Oni su tada snimili video reklamu od 30 sekundi na temu važnosti vezivanja sigurnosnog pojasa u automobilima, što je bio samo jedan u nizu snimaka u okviru iste kampanje.

Zašto Brus Dikinson misli da je Iron Maiden bolji od Metallice…

U snimku glavne uloge tumače Vins i Lari, kreš test lutke, koje su služile kao dobroćudne ali ne baš pametne maskote cele kampanje.

Oni idu na koncert grupe Iron Maiden i oduševljeno slušaju naslovnu pesmu sa albuma “No Prayer For The Dying” i komentaršu: “Ovo hedbengovanje je zanimljivije od proletanja kroz šoferšajbnu”.

Nabavi mi 100 galona šlaga, napuni kadu tekilom i nemoj da zaboraviš koze… Pogledajte kako je Lemi briljirao u reklami za – osiguranje

Koncert se završava, a Brus Dikinson se obraća publici rečima:

– Laku noć od grupe Iron Maiden, vozite bezbedno! Zapamtite da se vežete da ne biste završili kao Edi.

Edi se naravno odnosi na sveprisutnu maskotu benda, lika koji podseća na zombija, iako se pojavljuje u najrazličitijim izdanjima.

Dikinson u kolima dodaje još i: “Vežite se, ne budite glupani”. Ovde je primenjena igra reči jer reč “dummy” na engleskom znači i lutka i glupan.

Pre 20 godina Britni, Pink i Bijonse snimile su jednu od najbizarnijih reklama za Pepsi – ali Pink i dalje jednu stvar ne razume…

Oglasi sa ovim kreš test lutkama bili su ideja Sema Skinera, koji je u to vreme bio šef kabineta predsednika Džordža Buša.

On je toliko bio posvećen ovoj kampanji da je poželeo da pozove Brusa Dikinsona u Belu kuću da upozna Buša, ali se to nikada nije dogodilo.

Pogledajte ovu bizarnu reklamu:

Oglasi

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime