Angus Jang prvi put otkrio šta je Bon Skot stvano mislio o Brajanu Džonsonu… i šta sa tim ima napad slepog creva

0
1367
Oglasi
Brajan Džonson, Bon skot/Photo: printscreen
Brajan Džonson, Bon skot/Photo: printscreen

Angus Jang, lider AC/DC prvi put je razgovarao na temu šta je originalni frontmen benda Bon Skot mislio o Brajnu Džonsonu, čoveku koji ga je zamenio na mestu pevača jednog od najvećih bendova svih vremena.

Skot je 1974. godine preuzeo “dužnost” od kratkotrajnog pevača i jednog od osnivača benda Dejva Evansa i nastupao je s AC/DC do svoje smrti od akutnog trovanja alkoholom u februaru 1980. godine.

Pre 40 godina Brajan Džonson stao je pred mikrofon AC/DC… Ipak, za neke fanove uvek je ostao samo zamena za Bona Skota

Džonson je potom postao pevač benda posle uspešne audicije. Osim kratkog boravka u kojem ga je zamenio pevač Guns N ’Roses‘ Eksl Rouz, od tada je njihov frontmen.

Razgovarajući s 95,5 KLOS, Jang se prisetio vremena kada je Skot podržao Džonsonov tadašnji bend Geordie, jer je bio zadivljen svojim kolegom pevačem.

– Bon je bio u bendu koji je gostovao u Britaniji i bili su predgrupa bend u kojem je bio i Brajan, a to je bio bend koji se zvao Geordie – rekao je Jang.

Bon Skot pre AC/DC … Objavljeni remasterizovani albumi australijskog benda Fraternity

– Rekao mi je da taj momak zvuči kao da je Little Richard na pozornici. Objasnio mi je da taj tip zavijao i vrištao. A onda je video tipa kako se valja po podu. Bon je mislio da je to sjajno, to je bio najbolji čin, najbolji pevački performans koji je dugo video – rekao je Jang i nastavio:

– Ali ono što nije znao je da je Brajan tada imao napad slepog creva. Ali Bon je mislio da je to deo predstave. Pomislio je ‘Ovaj čovek je neverovatan’.

U međuvremenu, prošle sedmice Jang je demantovao glasine da je Skot pomogao da se napiše nekoliko pesama na njihovom čuvenom albumu “Back In Black”. Bend je objavio ploču samo nekoliko meseci pošto je Skot preminuo, a Džonson je bio vokal.

HL/Izvor: nme.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime