Pre 40 godina Brajan Džonson stao je pred mikrofon AC/DC… Ipak, za neke fanove uvek je ostao samo zamena za Bona Skota

0
79
Brajan Džonson/Photo: YouTube printscreen
Brajan Džonson/Photo: YouTube printscreen

Teško je o ovoj cifri i pomisliti, a kamoli je napisati. Dakle, pre 40 godina, 19. aprila 1980, tada 32-godišnji Brajan Džonson pridružio se australijskim rokerima AC/DC, dva meseca posle smrti originalnog pevača grupe Bona Skota.

https://www.youtube.com/watch?v=hgVScdkUtWI

Džonson je bio jedan od osnivača rok benda Geordie formiranog u Njukaslu 1971. Posle nekoliko hit singlova, uključujući UK Top 10 “All Because of You” (1973.), bend se raspao 1978. Nakon smrti frontmena AC/DC Bona Skota 19. februara 1980. godine, Džonson je bio pozvan na audiciju za bend, u Londonu. Gitarista benda i suosnivač Angus Jang se seća:

– Sećam se Bon mi je puštao Litl Ričarda, i onda mi pričao mi o tome kada je video Brajana kako peva sa Geordie. O toj noći Bon je govorio: “Tu je taj tip koji vrišti iz sve snage, a zatim se baca na pod. On je na podu, valja se okolo i vrišti, mislio sam da je to sjajno, a onda, povrh svega – nisi mogao dobiti bolji bis – došli su dovukli ga nazad”.

Te noći je Džonsonu dijagnostikovano pucanje slepog creva kasnije te večeri, zbog skakanja po bini.

Bend se složio da Džonsonov stil pevanja, odgovara stilu AC/DC muzike. Njegov prvi album sa AC/DC, “Back in Black”, je postao drugi najprodavaniji album u svetu, a jedini prodavaniji od njega je Majkl Džeksonov “Thriller”.

Zajedno sa AC/DC Džonson je primljen u Rokenrol kuću slavnih 2003. godine. Tokom marta 2016. morao je da napusti bend, zbog izraženih problema sa sluhom, a na tuneji ga je zamenio pjevač Guns N’ Roses, Eksl Rouz. Radio DJ Edi Trunk objavio je nedavno da će se Džonson ipak ponovno priključiti bendu na turneji na kojoj će promovisati predstojeći album, iako dodaje da sam AC/DC nije to potvrdio, već određeni verodostojni izvori.

Ipak, među fanovima AC/DC dilema i dalje postoji veliki raskol – ko je bio bolji, Džonson ili Skot. Šta vi mislite?

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime