Zvanično objavljena poslednja pesma Beatlesa… Liam Galager odlepio od sreće, kako se vama sviđa?

0
740
Beatles 1989./Photo: wikimedia.org
Oglasi

Liam Galager je izneo svoje mišljenje o dugo očekivanoj “poslednjoj” pesmi benda The Beatles – otkrivajući da je smatra “dirljivom”.

Reč je o pesmi na kojoj su Pol Makartni i Ringo Star radili tokom poslednjih meseci, a koja potiče sa demo trake snimljene od strane preminulog člana benda Džona Lenona.

Pojavio se izgubljeni snimak… Ovako je Džimi Hendriks svirao legendarnu pesmu Beatlesa

Pesma pod nazivom “Now And Then” završena je uz pomoć veštačke inteligencije (AI), koja je pomogla da se izvuče Lenonov vokal sa demo snimka. Bend je opisuje kao “poslednju” pesmu na kojoj su svi članovi liverpulske četvorke zajedno učestvovali.

Makartni i Star mesecima nagoveštavaju ovaj projekat i juče su podelili kratki film koji dokumentuje istoriju pesme i kako je nastala. Pesma je objavljena širom sveta danas u 14 časova po srednjeevropskom vremenu i predstavljena je kao dupla A-strana sa njihovim prvim britanskim singlom iz 1962. godine, “Love Me Do”, spajajući njihov prvi singl sa poslednjim.

Koliko su ustvari albuma u karijeri prodali The Beatles… i da li se tim brojem meri popularnost?

Pre zvaničnog objavljivanja, bivši frontmen benda Oasis i ikona britpopa, Lijam Galager, podelio je svoje utiske o pesmi na X mreži i rekao svojim pratiocima da je izuzetno emotivno doživeo.

“‘Now and Then’ je apsolutno neverovatna, biblijska, nebeska, srceparajuća i dirljiva u isto vreme”, napisao je u prvom postu jutros. “Živeli Beatlesi”.

Odgovarajući na komentar obožavaoca, koji je napomenuo koliko je proces morao biti emotivan za preživele članove benda, Galager je odgovorio: “Veoma tužno, ali istovremeno prelepo. To je život, verujem da je sve to u isto vreme zbunjujućue i divno.”

Ovako legendarna pesma Beatlesa zvući – pod vodom… Na Floridi održan muzički festival ispod površine okeana

U poslednjoj objavi o pesmi, frontmen je izjavio da voli bend u celini, napisavši: “Čak i da se Beatlesi po**ru u moju torbicu, i dalje bih tu držao svoje mentol bombonice”.

Originalni audio snimak remiksovan je uz pomoć veštačke inteligencije koja je korišćena u dokumentarcu Pitera Džeksona “Get Back”

Lenon je preminuo u ponedeljak, 8. decembra 1980. godine, nakon što ga je na pragu njegove kuće u Njujorku upucao Mark Dejvid Čepmen

The long and winding road… Fanove Beatlesa koji žele da se slikaju na čuvenoj Abbey Road zebri, Google Maps šalje na – pogrešan pešački prelaz

The Beatles su prošle nedelje objavili završetak projekta kada su postavili slike audio kasete na društvenim mrežama i internetu.

Pomenuti dirljivi dvanaestominutni film, takođe je prikazan kao deo programa na BBC-u kako bi se proslavila baština benda The Beatles.

U videu, Makartni objašnjava kako je Lenon prvo napisao i snimio demo pesme “Now and Then” samo sa klavirom i vokalom krajem 70-ih godina u svom njujorškom domu.

Posle njegove smrti, supruga Joko Ono je kasnije dala snimak Makartniju, Džordžu Harisonu i Staru 1994. godine, zajedno sa demo verzijama pesama “Free As A Bird” i “Real Love”, koje su obe završene i objavljene kao “nove” pesme benda The Beatles sredinom devedesetih godina u okviru projekta “The Beatles Anthology”.

Brajan Mej ima plan: Beatlesima treba film kao što je “Bohemian Rhapsody” kako bi ih klinci zavoleli…

Preostali članovi, zajedno sa producentom Džefom Linom, snimili su nove delove i završili grubi miks pesme “Now and Then”, ali “tehnološka ograničenja” onemogućila su da se Lenonov vokal i klavir izdvoje.

– Gotovo četvrt veka smo čekali pravi trenutak da se ponovo pozabavimo pesmom “Now and Then” – rekao je Makartni, prisećajući se da mu je rad sa Piterom Džeksonom na hvaljenom dokumentarnom serijalu “Get Back” iz 2021. godine dao nadu da bi mogli da spasu demo snimak.

I konačno… “Now and Then”:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime