Zašto Dire Straits neće da se okupe, iako im nude avione i kamione…?

0
2079
Dire Straits - Mark Nofler, Brothers in Arms, screenshot
Oglasi

Članovi grupe Dire Straits odbili su ogromnu količinu novca da naprave reunion benda, otkrio je jedan od njihovih osnivača.

U intervjuu za The Telegraph, basista Džon Ilsli potvrdio je da ovaj sastav i dalje dobija velike finansijske ponude da se ponovo okupe, ali je naveo da nisu nezainteresovani.

Duh Dire Straitsa je još u njemu… Mark Nofler objavio album “Down The Road Wherever”

Govoreći o nedavnim sastancima koje je imao sa bivšim menadžerom benda Polom Krokfordom, Ilsli je rekao:

– Svaki put kada ručamo, on mi kaže: ‘Voleo bih da ljudi prestanu da mi nude ogromne sume novca da okupim Dire Straits ponovo zajedno”.

Članovi grupe Dire Straits su se nakratko razišli 1988. na dve godine pre nego što su 1995. godine rasformirali bend.

Preminuo Džek Soni, omiljeni “drugi gitarista” benda Dire Straitsa

Ilsli je sada rekao da je bio prilično srećan kada je ovaj sastav prestao da funkcioniše, prisećajući se da se osećao mentalno, fizički i emocionalno iscrpljeno do trenutka kada su se konačno raspali.

– Većina naših brakova se raspadala, nismo se mnogo viđali sa svojom decom – sve je bilo pogrešno. To su uobičajene stvari koje se mogu desiti ljudima u bendovima – rekao je muzičar.

Dire Straits su osvojili četiri Gremija i tri Brit nagrade, a njihov album “Brothers in Arms” iz 1985. je osmi najprodavaniji album svih vremena u Velikoj Britaniji. Prodali su preko 100 miliona ploča širom sveta, a 2018. su uvršteni u Rokenrol kuću slavnih, piše NME.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime