Duh Dire Straitsa je još u njemu… Mark Nofler objavio album “Down The Road Wherever”

0
351
Oglasi
Mark Nofler/Photo: facebook@MarkKnopfler
Mark Nofler/Photo: facebook@MarkKnopfler

Mark Nopfler, gitarista i frontmen nekadašnjeg benda Dire Straits, vraća se, kao što smo već pisali, nakon trogodišnje pauze novim solo albumom “Down The Road Wherever”.

Album sadrži 14 novih pesama koje su inspirisane širokim spektrom osoba, kao i danima provedenim u sastavu Dire Straits. Nopfler je producirao izdanje, a u tom procesu je pomogao Gaj Flečer, klavijaturista i jedan od glavnih Markovih saradnika od raspada pomenutog sastava 1995. godine.

Album je snimljen u British Grove studiju u Londonu, a lista saradnika je zaista impozantna –  Džim Coks i Gaj Fletčer na klavijaturama, Najdžel Hitčkopk na saksofonu, Tom Volš na trubi,Džon Mekuser na violini, Majk Mekgoldrik na flauti, Glen Vorf na basu, Jan Tomas na bubnjevima i Deni Kamins na perkusijama. Sa svim pomenutim muzičarima je sarađivao i ranije, pa im je dao potpunu slobodu izražavanja na svojim instrumentima.

Nopfler je poslednji put bio na turneji 2015. godine kada je promovisao izdanje “Tracker”, a nakon toga se nije moglo ništa čuti o njemu, čak ni kada je njegov nekadašnji bend Dire Straits ušao u Rock And Roll kuću slavnih.

Albumom “Down The Road Wherever” Mark Nopfler je okončao trogodišnju diskografsku pauzu.

Izdanje “Down The Road Wherever“ je u Srbiji dostupno na servisima Deezer i Google Play, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama, na OVOM LINKU.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime