Zajednički koncert bendova Mitsko Biće i Oxajo 17. maja u Domu omladine

0
81
Mitsko Biće
Mitsko Biće/ Photo: Strahinja Vukić
Oglasi

Mitsko Biće i Oxajo, dva mlada domaća benda, sviraće na zajedničkom koncertu 17. maja od 20:30h u Domu omladine Beograda.

Mitsko Biće je indie/bedroom projekat koji je 2019. godine pokrenuo Jovan Ilić. U periodu od novembra 2022. do juna 2023, u saradnji sa sastavom Kineski restoran, Mitsko Biće objavilo je šest singlova u formi spotova. Svi ovi singlovi objedinjeni su na EP izdanju “Tužne pesme u slatko-kiselom sosu”, koje je privuklo značajnu pažnju pre svega mlade publike.

HL Premijera: Mitsko Biće i Kineski Restoran predstavljaju spot za “Daleko”

Projektu su se u međuvremenu priključili novi članovi, sa ciljem saradnje na novim pesmama, čija je ideja dalje građenje Mitskog Bića kao kolektiva.

Mitsko biće i Oxajo u Domu omladine, plakat

Članovi nove postave benda su Boris Milanović (Palms Voice, Laplander, Ljubavnici, Triko), Andrijana Manojlović (Endi Marej, Ibar), Nemanja Đorđević (Špricersi) i sam Jovan Ilić.

Oxajo je bend iz Beograda koji je privukao pažnju pesmom “Put”, kojom je zauzeo drugo mesto na takmičenju Zadužbine Milana Mladenovića. Potom su objavili efektan singl za numeru “Sijam”, na kojoj su definitivno oformili svoj still, koji nije lako definisati, ali je vrlo brzo postao popularan: reč je o mešavini nasleđa aleternativnog roka i “amerikane”, ali sa brzim ritmom koji ponekad odgovara ritmu dance muzike.

Bend Oxajo nas novim spotom vratio u vreme Austrougarske s početka 20. veka…

Ovu supergrupu čine Dušan Strajnić, Marko Ajković i Dario Vuksanović, poznati i iz drugih gradskih postava (Stray Dogg, Artan Lili, Savana), uz pomoć Todora Živkovića, Vlade Milićevića i neprevazidjene Anjute Janković. Oni sa lakoćom prave i lansiraju svoj krajnje neočekivani zvuk u beogradski etar, na zadovoljstvo sve mnogobrojnije publike.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime