Soundgarden na vrhu najslušanijih rok pesama posle 30 godina… a sve zbog naslova pesme

0
160
Soundgarden/Photo@Soundgarden
Oglasi

Pesma grupe Soundgarden “Black Hole Sun” našla se na Bilbordovoj listi najslušanijih pesama Hot Hard Rock Songs od 20. aprila.

Ova pesma nije nova i jedini razlog zašto je prikupila 4,2 miliona zvaničnih slušanja i 1000 preuzimanja od 5. do 11. aprila u SAD je pomračenje Sunca koje se videlo u Severnoj Americi 8 aprila.

Poslednje pesme Krisa Kornela ipak će biti objavljene… Udovica van suda rešila pravnu bitku sa Soundgardenom

“Black Hole Sun” je tako postala prva pesma benda Soundgarden na prvom mestu ove liste, koja je započela 2020. godine, a na kojoj se mogu naći pesme bez obzira na godinu izlaska.

Pesma sa albuma “Superunknown” iz 1994. godine našla se i na mestima 13, 15 i 19 na listama Hot Rock Songs, Hot Alternative Songs i Hot Rock & Alternative Songs.

Kada album izašao, pre 30 godina, Soundgarden je dominirao na mnogim listama najslušanijih pesama i spot za ovu pesmu vrteo se na mnogim televizijama.

Pored nje, na raznim listama su se našle i pesme “Bad Moon Rising” sastava Creedence Clearwater Revival i “Total Eclipse of the Heart” Boni Tajler.

Tu su još i pesme “Ain’t No Sunshine” Bila Vitersa, kao i “Here Comes The Sun” Beatelsa, a i obrada pesme “Total Eclipse of the Heart” u verziji Niki Frenč takođe je našao mesto na listi najslušanijih.

Poraslo je i interesovanje i pretrage za rečima pesama sa ovom tematikom, gde je gorepomenuta pesma Boni Tajler takođe bila u fokusu, kao i pesma “Eclipse” benda Pink Floyd.

HL/Izvor: Billboard

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime