Poslednje pesme Krisa Kornela ipak će biti objavljene… Udovica van suda rešila pravnu bitku sa Soundgardenom

0
339
Kris Kornel/Photo: YouTube printscreen
Oglasi

Udovica pokojnog frontmena Krisa Kornela konačno je rešila ogorčenu višegodišnju pravnu bitku sa njegovim bendom Soundgarden, jer će novo partnerstvo omogućiti objavljivanje poslednjih pesama na kojima su zajedno radili.

Viki Kornel, koja vodi imanje pokojnog muzičara, u ponedeljak je na Instagramu objavila da je uspela da sklopi dogovor sa grupom iz Sijetla.

Kad je Kris Kornel mešao “babe i žabe”… Od U2 uzeo muziku, od Metallice tekst i napravio najluđu verziju “One” ikada

Kris Kornel pronađen je mrtav 18. maja 2017. u hotelskoj sobi u Detroitu u, a kako su vlasti navele, reč je o samoubistvu.

U saopštenju objavljenom u ponedeljak stoji: “Soundgarden i Viki Kornel, u ime imanja Krisa Kornela, sa zadovoljstvom objavljuju da su postigli sporazumnu vansudsku odluku. Pomirenje označava novo partnerstvo između dve strane, koje će omogućiti fanovima Soundgardena širom sveta da čuju poslednje pesme na kojima su bend i Kris radili.

Tom Morelo se prisetio prijatelja: Kris Kornel je godinama pre smrti živeo s jednom nogom na tamnoj strani…

Dve strane su ujedinjene i udružuju se kako bi pokrenuli, odali počast i nadogradili Soundgardenovo neverovatno nasleđe kao Krisov neizbrisiv trag u istoriji muzike – kao jednog od najvećih tekstopisaca i vokala svih vremena”.

Kornelova udovica je dva puta tužila njegov bend; jednom 2019. zbog autorskih honorara i sedam neobjavljenih pesama i ponovo 2021. u vezi sa vrednošću njegovog udela u bendu.

U februaru 2019. tužila je Soundgarden nakon što je tvrdila da su ostali članovi benda ponudili otkup od 300.000 dolara za Krisov udeo u bendu, piše Daily Mail.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime