Bend Oxajo nas novim spotom vratio u vreme Austrougarske s početka 20. veka…

0
488
Oxajo - Sijam, screenshot
Oglasi

Alternativni beogradski bend Oxajo objavio je svioj drugi singl. Video za pesmu “Sijam” režirala je Jelena Gavrilović, dok je direktor fotografije Miloš Jaćimović, koji je radio i prvi spot ovog sastava.

Radnja je, kako kažu smeštena u austrougarsko selo na početku 20. veka.

– Kada smo direktor fotografije Miloš Jaćimovic i ja prepoznali da bi estetika filmova Bele Tara bila zanimljiv spoj sa emocijom pesme, znali smo da ćemo priču smestiti u ovaj period i razmišljanjem smo brzo došli do začetaka psihoanalize. Bilo nam je važno da asocijacijama i metaforom prenesemo osećaj izgubljenosti i suočavanja sa nesvesnim. Ceo proces je bio intuitivan i uzbudljiv, vođen emocijom, a ne narativom, što nas lično i više privlači kod muzičkih spotova – kazala je Jelena Gavrilović, rediteljka spota.

Oxajo – Sijam, screenshot

Bend je nastao početkom 2023. godine kao rezultat saradnje već poznatih imena domaće alternativne scene: Darija Vuksanovića, Dušana Strajnića i Marka Ajkovića.

– Iskreno, imam čast da pravim pesme sa dve takve muzičke veličine sa jedne strane, ali sa druge i da sam donesem na sto nešto što nas trojicu čini zaista izuzetnim timom. Svirao sam u drugim bendovima, ali nikada nismo stvarali sa takom lakoćom kao što je ovde slučaj. Pesmu “Sijam” napravili smo za jednu noć – rekao je Dario.

Bend čine još i Ana Janković, Todor Živković na gitari, Ljubiša Milošević na bubnju i basista Vladimir Milićević, koji se bendu nedavno pridružio.

Pogledajte spot za “Sijam”:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime