Vlatko Stefanovski Trio ovog petka u Banovini

0
796
Oglasi
Vlatko Stefanovski/ Photo: AleX
Vlatko Stefanovski/ Photo: AleX

Jedan od najpoznatijih gitarista regiona, Vlatko Stefanovski, koji je slavu i kultni status stekao sa legendarnom makedonskom grupom Leb i sol, nastupiće sa svojim triom 26. avgusta u Nišu u dvorištu Univerziteta (Banovini).

– Želeo bih da vam najavim da 26. avgusta sa mojim novim triom dolazim u Niš. Sviraćemo u Banovini i verujem da ćemo imati super vreme i dobre uslove za odličan koncert. Verujem da ćemo zajedno uživati u dobroj muzici i odličnoj zabavi. Do tada, veliki pozdrav od Vlatka Stefanovskog – poručio je poznati gitarista niškoj publici pred pomenuti koncert.

Vlatko u okviru aktuelne turneje promoviše svoje poslednje studijsko ostvarenje “Taftalidze shuffle” iz 2020. godine.

Stefanovski je ovaj album, kao i mnoge do sada, posvetio svom Skoplju i kvartu Taftalidze (Taftalidže) koji ima posebno mesto u njegovom srcu.

Pesme su zato posebno intimne i lične, a opet tako bliske svima, upravo zbog senzibiliteta koji nosi njegova muzika.

Pored nekoliko pesama sa pomenutog albuma, Vlatko će odsvirati i sve one hitove po kojima je poznat, kao što su: “Čuvam noć od budnih”, “Jovano, Jovanke”, “Uči me, majko, karaj me”, “Kao kakao”, “Čukni vo drvo”, “Skopje”, “Makedonsko devojče”, “Mamurni ljudi”, “Gipsy song”…

Vlatko je počeo da svira gitaru sa 13 godina, a već sa 18 osnovao je grupu Leb i sol, koja je ubrzo postala jedna od najvažnijih i najpopularnijih rok grupa bivše Jugoslavije, vešto kombinujući makedonsku tradicionalnu muziku i savremeni rok. Posle raspada grupe Leb i Sol, Vlatko Stefanovski od sredine devedesetih je razvio vrlo uspešnu solo karijeru.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 1500 dinara možete se kupite u pivnici Nemir (Učitelj Tasina 17), Vintage Shopu (Davidova 9), knjižarama Vulkan (Forum, Delta, Roda), na svim prodajnim mestima Gigstixa. Cena ulaznice na dan koncerta biće 1800 dinara.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime