Zahvaljujući posetiocima sprečen oružani napad na muzičkom festivalu Bass Canyon u Vašingtonu

0
331
Oglasi
Bass Canyon festival u Vašingtonu/Photo: basscanyon.com
Bass Canyon festival u Vašingtonu/Photo: basscanyon.com

Na festivalu Bass Canyon u Vašingtonu zahvaljujući savesnim posetiocima, uhapšen je muškaraca koji se spremao da napadne posetioce festivala, pucajući na njih posle završetka koncerta.

Policija veruje da je hapšenje sprečilo potencijalnu masovnu pucnjavu. Izvesni Džonatan R. Mudi priveden je ispred Bass Canyona u Gorge Amphitheatre u petak uveče, pošto su ga svedoci videli kako puni dva pištolja od 9 mm.

Policijski službenici u okrugu Grant veruju da su sprečili potencijalnu masovnu pucnjavu na festivalu Bass Canyon EDM u amfiteatru Gorge, prenosi Consequence of Sound. Prema objavi na Facebooku kancelarije šerifa okruga Grant, obezbeđenje i svedoci obavestili su policiju oko 21 sat pošto su ugledali čoveka na parkingu kako udiše nepoznatu supstancu iz balona, vadi dva pištolja kalibra 9 mm iz prtljažnika svog automobila i puni ih municijom. Zatim je stavio jedan pištolj za pojas, a drugi u futrolu, pre nego što je prišao posetiocima koncerta, pitajući ih u koliko sati se završava događaj i gde će ljudi izlaziti iz dvorane.

Grant County deputies believe mass shooting avoided at Gorge Amphitheater

Near GEORGE, Wash. (20AUG2022) — Grant…

Posted by Grant County Sheriff’s Office on Saturday, August 20, 2022

Osumnjičeni je kasnije identifikovan kao 31-godišnji Džonatan R. Mudi. Zadržalo ga je obezbeđđenje ispred ulaza u dvoranu i uhapsilo ga pod sumnjom za posedovanja opasnog oružja i nedozvoljeno nošenje ili rukovanje oružjem. On je potom odveden u zatvor okruga Grant.

Prvo veče Bass Canyon festivala bilo je rasprodato, a okupilo se više od 25.000 ljudi, navodi se u saopštenju. Vlasti okruga Grant zahvalile su posetiocima koncerta koji su prijavili Mudija, kao i obezbeđenju na licu mjesta što su sprečili čoveka da uđe na koncert.

“Zapamtite: ako vidite nešto slično, javite nam. Građani su videli nešto potpuno neprikladno za te okolnosti i obavestili obezbeđenje, a oni nas. Ta kombinacija situacijske svesti uz uočavanje da ‘nešto ne valja’ rezultirala je sprečenom mogućom tragedijom”, napisali su u svojoj objavi policajci iz kancelarije okruga Grant.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime