U2 snimili spot za novi singl “Atomic City” u centru Vegasa, gde 29. septembra započinju seriju od 25 koncerata

0
57
u2 Atomic City Las/Photo X@CityOfLasVegas
Oglasi

Irski bend U2 izvešće bar jednu novu pesmu na predstojećim koncertima u dvorani Sfera u Las Vegasu. “Atomic City” je pesma čija je tema Las Vegas, za koju se očekuje da će biti objavljena pre prvog nastupa benda 29. septembra.

Snimajući muzički spot, četvorka je u subotu u više navrata puštala pesmu dok su se nalazili na prikolici koja je zaustavila saobraćaj u centru grada.

Bono Voks otkrio u novom dokumentarcu: Svaki član U2 razmišljao je o odlasku iz grupe

A pod četvorkom misli se na originalnu postavu sa Larijem Malenom Juniorom na bubnjevima. Iako jedan od osnivača grupe neće nastupiti na koncertima iz zdravstvenih razloga – Brem van den Berg će zauzeti njegovo mesto – Malen je bio prisutan zajedno sa ostalima na prikolici koja je prolazila kroz grad.

Na sajtu U2songs.com pojavili su se video zapisi fanova, kompletan tekst pesme kao i snimci nastupa i komentari frontmena Bono Voksa.

– Nas četvorica smo snimili pesmu. Nažalost, Lari Malen Junior neće biti sa nama u dvorani ‘Sfera’ – rekao je Bono publici i nastavio. – On ne sluša savete lekara… Baš kao ni mnogi od nas. Ali on je večeras ovde… Aplauz za Larija Malena!

U2 posle četiri decenije prvi put sviraju bez bubnjara Larija Malena

Dolazak kamiona sa prikolicom u centar grada nije bio spontan. Naime, prema izveštajima angažpvano je 250 statista putem interneta i svaki od njih dobio je 150 dolara za snimanje, a bend je izveo pesmu “Atomic City” četiri puta. Očigledno nije bilo zabrane za mobilne telefone među statistima, jer je gotovo svaki učesnik na snimanju, čini se, držao mobilni telefon.

Bono je novu pesmu opisao kao “rokenrol u tradiciji post-panka – Blondie, The Clash, neki punk iz sedamdesetih… Crpimo inspiraciju sa svih strana.”

Grupa je takođe obradovala prisutne živim izvođenjem pesme “I Still Haven’t Found What I’m Looking For” u novom aranžmanu, za koju je originalni video takođe snimljen u centru Las Vegasa krajem 1980-ih.

Pojavio se snimak Edija Vedera kako izvodi “One”, uz stajaće ovacije članova U2

Bono je publici napomenuo da su pesmu iz 1987. godine prearanžirali, rekavši: “Hajde da je probamo kao kantri pesmu. To je neka vrsta subotnje noći i nedeljnog jutra; to je priznanje o nedolasku na ispoved”.

Prema U2songs.com, Malen je snimao sa ostalim članovima benda na jugu Francuske, kao i u dva studija u Los Anđelesu sa producentom Stivom Lilivajtom, tokom sesija koje su završene ranije prošle nedelje.

Na sajtu je navedeno da je ovo bio prvi put da je bend nastupio u javnosti od kada je završio turneju “Joshua Tree” krajem 2019. povodom tri decenije od izlaska istoimenog albuma.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime