U2 postali apsolutni šampioni Billboard Adult Alternative Airplay liste… “Atomic City” je njihov 14. broj jedan

0
176
u2 Atomic City Las/Photo X@CityOfLasVegas
Oglasi

U2 je još jednom potvrdio svoju dominaciju na Billboard Adult Alternative Airplay listi sa svojim najnovijim singlom, “Atomic City”. Ove nedelje, pesma se popela sa trećeg mesta, gde se nalazila prošlog perioda, na prvo mesto, vraćajući bend na presto i čineći ih tako apsolutnim šampionima.

“Atomic City” sada predstavlja četrnaesti hit benda U2 koji je dostigao vrh na Billboard listi pesama koje imaju najveću publiku na radio stanicama u SAD, koje se fokusiraju na format nazvan ‘adult alternative’ – suštinski, alternativni rok namenjen zrelijoj publici.

Zahvaljući bendu U2, sad ceo svet priča o “Sferi”… Kako zapravo izgleda moćna i basnoslovno skupa koncertna dvorana u Las Vegasu

Sa još jednim prvim mestom u svojoj kolekciji, U2 izlazi iz izjednačenosti sa bendom Coldplay za najviše vodećih pozicija u istoriji Adult Alternative Airplay liste, prema Billboardu. Britanski bend ostaje sa svojih 13 pobeda, dok Džek Džonson zauzima treće mesto sa 11.

“Atomic City” predstavlja prvu vodeću poziciju za U2 na Adult Alternative Airplay listi posle više od pet godina. Poslednji put kada su legendarni rokeri vladali radio listom bilo je 2017. godine, kada je njihov singl “You’re the Best Thing About Me” zauzeo prvo mesto.

Bono Voks otkrio u novom dokumentarcu: Svaki član U2 razmišljao je o odlasku iz grupe

Putovanje do ove stranice knjige rekorda počelo je za U2 1997. godine, kada su prvi put osvojili prvo mesto na listi sa pesmom “Staring at the Sun”. Sada, više od dve decenije kasnije, jasno je da je njihova baza fanova i dalje dovoljno velika da vidi kako njihovi najnoviji singlovi rastu na konkurentnim radio listama.

U2 bi da budu – AC/DC… Bono otkrio da žele da snime “beskompromisan gitaristički album”

Pesma “Atomic City” je do sada jedini singl objavljen od strane U2. Bend je strateški objavio pesmu da promoviše svoj boravak u Las Vegasu u novootvorenoj Sferi, seriji koncerata koja je privukla značajnu pažnju i lansirala ih na prvo mesto. Bend je nedavno produžio svoj niz nastupa u ovom gradu, s obzirom na to da je poduhvat dobio sjajnu reakciju ritike i publike.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime